Rusnák má za sebou najúspešnejší víkend

  • Kanoistika / Šport
  • 15. mája 2013, 08:38
  • Autor:sita/ms

Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistke Matej Rusnák obsadil vo finále C1 mužov na 5000 m na pretekoch prvého kola Svetového pohára v maďarskom Szegede skvelé tretie miesto a vybojoval pre výpravu spod Tatier druhý vzácny kov na tomto podujatí. Od úvodu pretekov sa pohyboval na čelných pozíciách, v poslednom okruhu zaútočil na tretie miesto a na záverečnej obrátke definitívne predstihol Číňana Ri-wei Wanga. Zdolali ho iba dvaja domáci kanoisti Attila Vajda a Tamás Kiss. Druhý slovenský reprezentant v štartovom poli Marián Ostrčil dopádloval do cieľa na desiatej pozícii.

„Zo začiatku to nevyzeralo pre mňa príliš ružovo, ale postupne som sa dostal do tempa, ktoré mám natrénované. V závere už som bol v pohode a bol z toho bronz. Po finálových jazdách na päťsto a tisíc metrov som už cítil únavu, ale vedel som, že sa musím cez to dostať a zabrať naplno,“ povedal Matej Rusnák, pre ktorého je aktuálny bronz treťou medailou na 5000 m zo Svetových pohárov v kariére.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava