Michaela Stanková: Bola to úspešná sezóna plná emócií

  • Šport / Basketbal
  • 15. mája 2013, 08:32
  • Autor:M. Sarvaš

Michaela Stanková sa narodila 12. júna 1988 v Trenčíne. Po absolvovaní športovej základnej školy v Piešťanoch študovala na Obchodnej akadémii v Topoľčanoch a na Fakulte hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave. Basketbal hrá od roku 1997 a vďačí za to okrem iných svojmu trénerovi Milošovi Drgoňovi v Piešťanoch. Od malička pôsobila v Piešťanoch, jednu sezónu hosťovala v extraligovom tíme Cityfarma Spartak Myjava. Popri štúdiu na vysokej škole reprezentovala univerzitný tím, ktorý dosahoval pekné výsledky v rámci Bratislavy, ako aj na univerzitných majstrovstvách Slovenska. Jej súčasným cieľom je dosiahnuť s Piešťanskými Čajkami čo najlepšie výsledky.

Ako hodnotíte vašu premierovú sezónu v extralige?

Z pohľadu nováčika v lige úspešná a plná emócii. Veľa sme sa naučili, poučili, získali sme cenné skúsenosti, zažili sme veľa radostných, ako aj smutných momentov. Veľmi pestrá sezóna podľa mňa.

Váš najsilnejší zážitok sezóny?

Prežili sme mnoho silných zážitkov, avšak jedným z najväčších je výhra nad euroligovým Gyӧrom, ktorý bol minulú sezónu dokonca majstrom Maďarska.

Splnili ste si nejaké osobné alebo tímové ciele?

Myslím si, že zahrať si proti skúseným maďarským tímom bolo cieľom každej z nás. To sa nám aj splnilo. Skončiť po základnej časti v prvej štvorke tiež považujem za veľký tímový úspech.

Čo hovoríte na vaše účinkovanie v maďarsko-slovenskej lige?

Dokázali sme poraziť dve kvalitné družstvá (Pécs, Gyӧr). Dokonca sme hrali vyrovnané zápasy aj s Miškolcom, ktoré sme nešťastne prehrali. Získali sme kopec skúseností a pocítili sme na vlastnej koži tvrdý a rýchly basketbal, akým sa tímy v Maďarsku prezentujú. Účinkovanie v tejto lige bolo pre nás obrovskou výzvou dokázať, že môžeme byť vyrovnaným súperom aj takýmto družstvám.
Celý rozhovor nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav