Kostoly v Malom Ríme otvorili aj pre turistov

  • Spravodajstvo
  • 13. mája 2013, 07:05
  • Autor:sita/red(i)

Kostoly v centre Trnavy budú aj počas tohtoročnej sezóny sprístupnené pre turistov. Od začiatku mája je počas dňa otvorená Katedrála sv. Jána Krstiteľa a Bazilika sv. Mikuláša, ďalšie kostoly pribudnú pravdepodobne od júna.

Mesto Trnava ich správcom prispieva na elektrickú energiu a upratovanie, platí aj ľudí, ktorí v kostoloch počas otváracích hodín dozerajú na poriadok. Jezuitský Kostol Najsvätejšej Trojice je ako jediný v Malom Ríme otvorený celoročne.
Vlani bolo pre turistov sprístupnených osem kostolov, rovnaký počet by mal byť aj v tomto roku. Otváracie hodiny v katedrále sú stanovené od 10:00 do 12:00 a od 14:00 do 17:00, nebudú však vo všetkých kostoloch jednotné. Ich správcovia si vyhradili, že turisti na prehliadky nebudú chodiť počas bohoslužieb.
Kostoly si možno prehliadnuť zadarmo, zahraniční návštevníci si môžu objednať sprievodcu s výkladom v cudzom jazyku. Na budúci rok by už túto službu pre návštevníkov mesta mala podľa hovorcu trnavskej radnice Pavla Tomašoviča zabezpečovať oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism, ktorá si dala za cieľ rozvíjanie sakrálnej turistiky. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián