Najvyššia a najnižšia Čajka hodnotia sezónu

  • Šport / Basketbal
  • 10. mája 2013, 08:12
  • Autor:mp

Piešťanské Čajky odohrali počas uplynulej sezóny v slovenskej basketbalovej extralige mnoho vynikajúcich zápasov a umiestnili sa na peknom piatom mieste, pričom boli tiež súčasťou nadstavbovej časti -maďarsko-slovenskej ligy. Ako hodnotia premiérový ročník samotné hráčky, sme sa opýtali najvyššej a najnižšej Čajky – pivotky Márie Felixovej (191 cm) a rozohrávačky Zuzany Pilátovej (160 cm).

Ako nováčik ligy ste boli dosť úspešné. Čo hovoríte na uplynulú sezónu?
M. Felixová: Sezónu hodnotím ako úspešnú, aj keď nie so šťastným koncom. Odohrali sme ťažké zápasy, s akými sme sa väčšina nikdy nestretli, a práve tie, aj keď sme ich nevyhrali, nám dali veľa skúseností, ktoré budeme môcť zužitkovať už v budúcom ročníku extraligy

Z. Pilátová: Bola to veľmi pozitívna sezóna. Síce nám nevyšiel posledný krôčik, ale získali sme veľa skúseností.
Váš najsilnejší zážitok v sezóne? 

M. Felixová: Pre mňa ako rodenú Ružomberčanku bol najsilnejší zážitok hneď na jej začiatku, keď sa Čajkám podarilo zdolať práve ružomberský celok. Pre všetky tímy v slovenskej lige je víťazstvo nad Ružomberkom brané za cenný skalp, a tak to bolo aj v mojom prípade.
Z. Pilátová: Zážitkom bol každý zápas v maďarsko-slovenskej lige, najviac domáci víťazný s Györom.

Splnili ste si nejaké osobné alebo tímové ciele?
M. Felixová: Konkrétne ciele som si nedala, chcela som napredovať každým zápasom – do každého stretnutia a tréningu dať svoje maximum, a to si myslím, že sa mi z väčšej časti podarilo. Jeden z tímových cieľov bolo nadobudnúť nenahraditeľné skúsenosti v maďarsko-slovenskej lige, čo sa nám naplnilo.

Z. Pilátová: Snažila som sa každý tréning odmakať na sto percent a naučiť sa čo najviac. Budem v tom určite pokračovať. A tímové ciele? Sme radi, že sme postúpili do maďarsko-slovenskej nadstavby a odohrali ťažké zápasy, z ktorých môžeme čerpať v ďalšej sezóne.

Ako hodnotíte účinkovanie v maďarsko-slovenskej lige?

M. Felixová: Aj napriek tomu, že sme vyhrali len dva zápasy, hodnotím to kladne. Do každého duelu sme museli ísť naplno, nemať zo súpera rešpekt a odovzdať na palubovke srdce. Až na stretnutie v Šoproni, kde sme pocítili euroligovú kvalitu, sa nám to podarilo. Výhry nad Györom a Pecsom beriem ako odmenu za tvrdé tréningy a disciplínu.
Z. Pilátová: Veľmi pozitívne. V žiadnom zápase sme si nemohli dovoliť poľaviť, všetko sme museli odmakať naplno. Hrali sme proti euroligovým tímom a určite to nebolo jednoduché, ale podarilo sa nám dva zápasy aj vyhrať.

Celý rozhovor nájdete v  aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava