Tenisové striebro pre extraligové ženy z Piešťany

  • Šport / Tenis
  • 8. mája 2013, 01:04
  • Autor:M. Sarvaš

Hráčky TK Kúpele Piešťany získali opäť vynikajúce striebro v ženskej tenisovej extralige, keď vo finále v Bratislave podľahli domácemu Slovanu. Počas toho, ako hrali piešťanské ženy, vybojovali muži z Piešťan piate miesto, keď v poslednom stretnutí vyhrali nad bratislavskou Sláviou Právnik.

V prvom kole zvíťazili na dvorcoch TK Žilina hladko 6:1, keď vo dvojhrách bodovali Smitková, Luknárová, Juhászová a Staníková a štvorhry vyhrali páry Smitková – Juhászová a Staníková – Hanesová. V semifinále súťaže hostili na domácich dvorcoch Banskú Bystricu a rovnako ako vlani zvíťazili 4:3, tentokrát však bolo rozhodnuté už po dvojhrách. Najskôr Monika Staníková veľmi hladko porazila Zátekovú 6:0, 6:2, Vivien Juhászová potom Nociarovú 6:1, 6:4, tretí bod pridala Zuzana Luknárová výhrou nad Markuškovou 6:1, 6:2 a definitívou bolo, keď Tereze Smitkovej vzdala súboj Maľová.
Na finále cestovali dievčatá na dvorce Slovana Bratislava, s ktorým vlani prehrali doma 1:4, keď priebeh poznačilo počasie a hralo sa v hale i vonku. Našťastie v Bratislave sa minulý piatok odohral mimoriadne zaujímavý zápas na antuke za príjemného počasia. Úvodom veľmi potešilo víťazstvo Staníkovej nad Natáliou Vajdovou 6:4, 3:6, 6:4. Potom prehrali  Bašková proti Juríkovej i   Juhászová proti Kučovej zhodne 2:6, 1:6.  Bližšie k bodu vo dvojhre bola Zuzana Luknárová, iba niekoľko tesných loptičiek sa priklonilo v závere druhého setu ku Kučovej po výsledku 3:6, 3:6. Keď Smitková po výbornom výkone hladko zdolala Hončovú 6:3, 6:2, bolo jasné, že o víťazovi rozhodnú až štvorhry. Slovan mal širší a rebríčkovo kvalitnejší káder a rozhodla už prvá štvorhra, v ktorej boli Kučová s Juríkovou proti Luknárovej so Staníkovou  dôraznejšie. Celková prehra 3:4 je možno sklamaním pre dievčatá, ktoré už konečne chceli Slovan Bratislava poraziť a získať aj viac ako veľmi cenné striebro.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia