Piešťanskí gymnazisti v geografii najlepší

  • Spravodajstvo
  • 8. mája 2013, 09:41
  • Autor:md(m)

V dňoch 26.-28. apríla sa v Bratislave uskutočnilo finále 41. celoštátneho kola Geografickej olympiády pre stredné školy. Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch na tejto najvýznamnejšej súťaží stredných škôl v geografii na Slovensku reprezentovali dvaja študenti Jakub Konečný a Peter Šišan. Konečný zvíťazil, Šišan bol deviaty.

J. Konečný súťažil v dvoch kategóriách. V prvej časti kategórie B bolo úlohou vypracovanie písomnej práce na predpísanú tému, v druhej bola praktická skúška z geografie v podobe vedomostného testu a test z anglického jazyka.
Písomnú prácu obsahovo zameranú na najvýznamnejšie sakrálne stavby Slovenska vypracoval J. Konečný v rozsahu vyše 80 strán. Súčtom dosiahnutých bodov za
spracovanú a obhájenú prácu a tiež za výsledky v testoch z vedomosti v geografii a angličtine získal vynikajúce prvé miesto a postúpil na Medzinárodnú geografickú olympiádu, ktorá sa uskutoční na prelome júla a augusta v japonskom Kjóte.
Vynikajúci výsledok J. Konečného v súťaži ohodnotil dekan Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Milan Trizna Cenou dekana a ponukou prijatia na fakultu bez prijímacích pohovorov. Zároveň získal cenu ministra školstva, vedy, výskumu a športu Dušana Čaploviča, ktorý mu poprial dosiahnutie čo najlepších výsledkov v Kjóte.
Viac sa dozviete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián