Sestra sestier Marta Kráľovičová je anjelom milosrdenstva

  • Kultúra a spoločnosť
  • 6. mája 2013, 07:12
  • Autor:vd

Stala sa osobnosťou Slovenska. Je milá, úprimná, múdra, pracovitá, rozhľadená, dynamická – ochotná pomôcť ľuďom, ktorých kvári choroba, trápi nemohúcnosť. Sestra sestier Marta Kráľovičová z Veľkého Orvišťa stála pri zrode Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti (ADOS), kde pôsobila 15 rokov ako odborný garant. Teraz pracuje v piešťanskej ADOS agentúre Linda ako sestra koordinátorka.

Je nadšenou a fundovanou propagátorkou a obhajkyňou sestier domácej ošetrovateľskej starostlivosti hlavne medzi lekármi prvého kontaktu, ale aj revíznymi lekármi a doktormi na lôžkových oddeleniach. Vážia si ju najmä pacienti, ku ktorým prichádza až do ich príbytkov, aby im podala infúziu, odobrala vzorku krvi, zmerala tlak i hodnotu cukru v krvi.
Mnohí čakajú na to, aby im v domácom prostredí pichla injekciu, rehabilitovala cvičením a tiež – čo je nemenej dôležité, pohladila po ubolenej hlave, ruke, ošetrila preležaniny tak, aby sa zmenšili alebo zmizli. Je anjelom milosrdenstva, čo prichádza s úsmevom a do duší vkladá mier.

Starajúc sa o blaho iných nachádza svoje vlastné  
Marta Kráľovičová neznáša nudu. Je človekom, ktorý rád spoznáva nové dimenzie. Stala sa zdravotnou sestrou a jej prvým pacientom bol jej vlastný otec. Možno vtedy, keď chodila okolo jeho lôžka, pochopila pravý zmysel ľudskej existencie. Nič nie je dôležitejšie, ako zdravie a láska k blížnemu pretavená do skutkov. Táto vzácna žena nám porozprávala o svojom živote i profesii.

O tejto téme sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana