Prechádzky Parížom v pasteloch a fotografiách

  • Kultúra a spoločnosť
  • 6. mája 2013, 13:29
  • Autor:red

V Dome umenia otvoria v utorok 7. mája o 17.00 hodine výstavu s názvom Prechádzky Parížom. Výtvarníčka Eva B. Linhartová predstaví kolekciu svojich obrazov a Radek Bachratý zase svojimi fotografickými dielami.

Eva B. Linhartová absolvovala Školu umeleckého priemyslu v Bratislave u profesora T. Lugsa, je členkou Slovenskej výtvarnej únie – Spoločnosť voľných výtvarných umelcov a v Art-Club-e 60+8. V jej tvorbe nájdeme pastel, maľbu, kresbu a ilustráciu. Inšpiruje sa prírodou, múzickými témami hudby, divadla a literatúrou. Prezentovala sa na mnohých autorských a kolektívnych výstavách doma aj v zahraničí. Absolvovala niekoľko tvorivých pobytov a sympózií. V septembri a októbri 2012 absolvovala študijný tvorivý pobyt v Cité Internationale des Arts v Paríži.
Radek Bachratý študoval SUPŠ v Bratislave, odbor úžitková fotografia a bábkovú réžiu a dramaturgiu na DAMU v Prahe. Režíroval v bábkových divadlách v Čechách, na Slovensku a na Novom Zélande. Je utorom bábkových a rozhlasových hier pre deti a mládež a knihy pre deti.Viac ako desať rokov pracoval v marketingu a reklame, aktuálne sa pomaly ale isto vracia k literárnej tvorbe a fotografii. V septembri a októbri 2012 absolvovala študijný tvorivý pobyt v Cité Internationale des Arts v Paríži.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana