Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 6. mája 2013, 14:19
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Smrť bezdomovca Milana
Náhodný okoloidúci objavil v skorých ranných hodinách pred piešťanskou železničnou stanicou pred Pohostinstvom U vrabca  bezvládne telo muža. Mŕtve telo ležalo na ulici pravdepodobne takmer celú noc.
Bublina okolo Základnej školy M.R. Štefánika spľasla
Ani jednu z piešťanských základ ných škôl v budúcom školskom roku poslanci nebudú rušiť. Vášnivé diskusie, protesty rodičov dotknutej školy i fámy, ktoré sa mestom šírili niekoľko týždňov, tak môžu utíchnuť. „V školskom roku 2013/14 nebude zo siete škôl vyradená žiadna základná škola,“ vyhlásila prednostka mestského úradu v Piešťanoch Denisa Bartošová minulý týždeň vo štvrtok na začiatku stretnutia mestského zastupiteľstva.
Dali pripraviť podmienky na odpredaj verejných toaliet
Mestskí poslanci rozhodli, že Služby mesta Piešťany (SMP) nebudú ďalej spravovať objekty zrušených verejných toaliet na Staničnej a Winterovej ulici. O  tejto problematike hovorili na stretnutí zastupiteľstva, ktoré sa konalo vo štvrtok 2. marca.
Policajti rozdávajú „papuče“
Od minulého týždňa Mestská polícia v Piešťanoch spolu so štátnymi policajtmi postupujú prísnejšie pri kontrole parkovania v centrálnej mestskej zóne. Na mušku si vzali staré trhovisko. Autá, ktoré tam parkovali počas dňa, zabezpečili „papučami“.
Čestné občianstvo a ceny mesta poznajú majiteľov
Mestskí poslanci schvaľovali na poslednom stretnutí zastupiteľstva kandidátov na udelenie Čestného občianstva mesta Piešťany a  tiež udelenie Ceny mesta Piešťany pri príležitosti 900. výročia prvej písomnej zmienky o Piešťanoch. Vo štvrtok 2. mája podporili piatich laureátov na čestné občianstvo a siedmich na cenu mesta.
Posledné zbohom piešťanskej atrakcii
Lietadlo ruskej výroby Tupolev 134A, niekdajšia reštaurácia, definitívne opustí kúpeľné mesto. V nedeľu 5. mája uplynulo  presne 24 rokov odo dňa, keď ho inštalovali pred piešťanské  letisko.
Prvomájové oslavy v Piešťanoch a okolí
Folkloristi z Podhoranky si zaobstarali traktor, ozdobili prvomájový alegorický voz, vyrobili si mávadlá a sami sa vyfintili do pracovných odevov. Ich retro prvomájová oslava v Kočíne-Lančári a v Šterusoch nemala chybu!  V Rakoviciach zase začiatok mája oslávili spolu s bosorkami. V Piešťanoch po desiatkach rokov obnovili  tradíciu  lampiónových sprievodov. Možno práve preto, že tí skôr narodení si pamätajú čaro pochodov za súmraku s pestrofarebným lampiónom upevneným na paličke, sa na akcii zúčastnili v hojnejšom počte.
Hráči PFK Piešťany bodovali v Topoľčanoch naplno
Do Topoľčian vycestovali piešťanskí futbalisti opäť v oklieštenej zostave, keď chýbali Gabriel, Pavlovič, Mehdi-Karim, Rusnák pre zranenia a pre karty nemohol nastúpiť Halás. Preto dostal už od prvej minúty príležitosť ešte dorastenec Martin Směrička a svojim výkonom potešil. V 24. kole si PFK Piešťany pripísal po výhre 1:0 na konto ďalšie tri body a s rovnakým počtom bodov (38) sa delí o prvú priečku so Sereďou, no skóre zatiaľ hovorí v prospech ŠKF Sereď.
Vrábel a Michalec skončili v Prešove tretí
Piešťanskí rally pretekári Tomáš Vrábel a Pavol Michalec absolvovali minulý týždeň v Slovenskom rally pohári prvý závod – Rally Prešov 2013. Umiestnili sa na konečnom treťom mieste v kategórii do 1400 cm3 v konkurencii deväť posádok. S časom 52 minút a 45 sekúnd zaostali za prvou posádkou tri a pol minúty. Preteky štartovali Piešťanci so svojim autom Daihatsu Charade, kde mali namontovanú novú prevodovku s kratšími prevodmi, ktorá im nemálo dopomohla k dobrému výsledku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína