TRNAVA: Začali búrať problémovú bytovku na Coburgovej ulici

  • Spravodajstvo
  • 2. mája 2013, 10:54
  • Autor:sita

Trnava začala búrať bytový dom na Coburgovej ulici, ktorý si jeho obyvatelia sami zničili. Odstránenie trojpodlažného domu v čo najkratšom čase navrhol statik, podľa ktorého je nebezpečný. Radnica ho spevnila silným oporným múrom, ten však obyvatelia v priebehu pol roka rozobrali. Do desiatich dní má byť na mieste bytovky voľná plocha a vysiata tráva. Za búranie zaplatí radnica 37-tisíc eur.

V dome z prvej polovice minulého storočia bývali rómske rodiny, viaceré mali problémy s platením nájomného. "Všetci nájomníci s platnými nájomnými zmluvami, aj keď mali možno nejaký dlh, dostali náhradné bývanie. Tí, čo tu bývali "načierno“ boli vyzvaní, aby objekt opustili,“ povedala viceprimátorka Trnavy Kvetoslava Tibenská. Za statické problémy domu sú podľa nej na 99 percent zodpovední jeho obyvatelia. S vysťahovaním neboli väčšie problémy, ľudia výzvu na opustenie bytov poslúchli. Do náhradných bytov sa presťahovalo 47 ľudí, ďalší odišli pravdepodobne k príbuzným. Aj keď boli pri začiatku demolácie prítomní policajti, zasahovať nemuseli. Poslanec Miloš Krištofík verí, že problémová Coburgova ulica sa stane rovnako peknou štvrťou, akou bola pred desaťročiami. "Táto ulica bola jednou z najkrajších v Trnave. Ja viem, že to naspäť nevrátime, ale aspoň sa o to pokúsime,“ načrtol ďalšie zámery radnice s lokalitou. Uvoľnené pozemky budú podľa neho ponúknuté v budúcnosti na predaj na výstavbu bytových alebo rodinných domov, prípadne pre ľahký priemysel.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián