Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 29. apríla 2013, 14:09
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Postrelený muž zo svätojurskej púte žije

V predvečer svätojurskej púte  na stráni pod rotundou sv. Juraja v Nitrianskej Blatnici došlo k potýčke medzi dvoma mužmi z Piešťan a Bojnej.  Podľa svedkov mal asi sedemnásťročný Piešťanec udrieť Bojničana zbraňou do tváre a potom na neho vystreliť z plynovej pištole. Napadnutého zaliala krv. Okolo tretej hodiny ráno mu privolali záchranku, ktorá ho previezla do nemocnice. 
Ako v zlých časoch šetrí piešťanská radnica

Na každom kroku a zo všetkých strán občania počúvajú hlasy vyzývajúce k šetreniu finančných prostriedkov. Deje sa tak i v kúpeľnom meste? Piešťanský týždeň si vyžiadal od radnice prehľad o krokoch, ktoré doposiaľ vykonal, respektíve plánuje urobiť v rámci úspor.
Symbol Piešťan zrekonštruujú za 88 tisíc eur

Prechod cez Kolonádový most v Piešťanoch je v týchto mesiacoch čiastočne obmedzený. „Realizuje sa rekonštrukcia mosta“, hlása nápis pri vstupe na jeden zo symbolov kúpeľného mosta. S opravami sa začalo v polovici mája a predpokladaný termín ich ukončenia je 5. júla.
Na Lide pribudli koše, lavičky a pláž je opäť čistá

Piešťanci opäť brigádovali na Lide a Prúdoch. V sobotu 27. apríla síce neprišlo veľa dobrovoľníkov, no i niekoľkí dokázali urobiť veľký kus poriadnej roboty. Spoločne sa dali do práce, aby v lete mali obnovené zákutia, kde sa ľudia budú môcť opaľovať, kúpať, čítať si, športovať, či venčiť zvieratá a prechádzať sa s deťmi.
Rokovať budú o čestnom občianstve i príspevku pre seniorov

Piešťanskí poslanci sa zídu na ďalšom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. V druhý májový deň majú v pláne prerokovať napríklad návrhy čestného občianstva pri príležitosti osláv 900. výročia mesta. Rozhodnú tiež  o nenávratnom finančnom príspevku na projekt Aktívne starnutie seniorov v meste Piešťany z operačného programu Vzdelávanie.
Sestra roka vítala zrod života, teraz bdie nad dôstojným koncom

Marta Kráľovičová neznáša nudu. Je človekom, ktorý rád spoznáva nové dimenzie. Stala sa zdravotnou sestrou a jej prvým pacientom bol jej vlastný otec. Možno vtedy, keď chodila okolo jeho lôžka, pochopila pravý zmysel ľudskej existencie. Nič nie je dôležitejšie, ako zdravie a láska k blížnemu pretavená do skutkov.

Futbalisti PFK udelili lekciu juniorom z Nitry
Piešťanskí futbalisti nastúpili v nedeľu popoludní na domácom štadióne v 23. kole tretej ligy proti juniorom corgoňligovej Nitry. Tej sa však v poslednej dobe veľmi nedarí a Piešťanci obhájili vysoké postavenie v tabuľke. Dokázali streliť až štyri góly, z čoho tri v prvom polčase – postarali sa o ne Ulrich, Galba a Kuba. Víťazstvo PFK 4:0 zavŕšil vynikajúco technicky kopnutým priamym kopom Valla.

„Havrani“ zostanú v slovenskej extralige
Po vypadnutí ŠHK 37 Piešťany v semifinále  extraligy sa viedli diskusie, či budú alebo nebudú „havrani“ hrať v nasledujúcej sezóne rakúsku EBEL ligu. Odpoveď už poznáme – Piešťanci zotrvajú na Slovensku. O tejto téme, ale aj ďalších sme sa pozhovárali s prezidentom klubu Jaroslavom Lušňákom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika