Púť na Jurka ani tento rok nesklamala

  • Spravodajstvo / Región
  • 28. apríla 2013, 15:23
  • Autor:LG

Tradičná svätojurajská púť k Rotunde sv. Juraja v Nitrianskej Blatnici sa konala v nedeľu 28. apríla. Svätú omšu so začiatkom o desiatej hodine dopoludnia celebroval Mons. Peter Brodek, generálny vikár Nitrianskej diecézy. Púť k Rotunde svätého Juraja si i tento rok napriek rannej zatiahnutej oblohe vychutnalo mnoho pútnikov. Počasie sa v obedňajších hodinách umúdrilo a na plnú lúku ľudí zasvietilo slniečko.

V pripravených stánkoch si pútnici mohli i tento rok odniesť suveníry, ako sú maľované srdiečka, medovina, turecký med, pre deti hračky, balóny, ale aj šálky s menom alebo obrázkom svojho idola. Dobré jedlo lákalo svojou vôňou.
Z roka na rok sem chodí viac ľudí, dokonca pri príchode do Nitrianskej Blatnice boli odstavené zahraničné autá. Ako každý rok sa o bezpečnosť starali hasiči, polícia a záchranná služba. „Vždy tu stretneme veľa známych, ktorých nemáme príležitosť stretnúť počas roka. Dúfame že počasie bude krásne aj o rok, už sa sem znovu tešíme celá rodina“ zverili sa nám s úsmevom pútnici.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina