Eliška Gocká: „Radím vám – život treba žiť a nie ho iba prežívať.“

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. apríla 2013, 10:43
  • Autor:vd

Viete o tom, že ľudia, ktorí majú chorú pečeň sú agresívni, žiarliví, výbušní, egoistickí, neprajní a nenávistní? Sú nervózni, lebo pečeň má vplyv nielen na zvládanie stresu, ale ovplyvňuje aj činnosť sleziny a tým vplýva aj na imunitný systém.

Nezanedbateľný vplyv má pečeň aj na pankreas, tvorcu inzulínu. Aj preto, aby sme boli k sebe milší, má zmysel starať sa o svoje zdravie a načúvať reči tela. O zdraví, kráse, čínskom pentagrame a jarnej očiste rozprávala v Kursalone členkám z Medzinárodného klubu žien v Piešťanoch ich kolegyňa Eliška Gocká.
Šéfka Pietnych služieb mesta Piešťany, ktorá sa denne stretáva s pominuteľnosťou človeka, je presvedčená, že mnohí ľudia, ktorých pochovali, zomreli predčasne. Na vine bola nesprávna výživa a životospráva. A aj keď sa hovorí, že kým tučný schudne, chudý zomrie, requiem znie častejšie tým, čo zabúdajú na svoje zanesené cievy, pretučnenú pečeň či srdce, ktoré nestíha pumpovať krv.

Prečo je dôležitá jarná očista?
V dôsledku zimného počasia a krátkeho dňa sa ľudská aktivita spomaľuje, zvyšuje sa prísun potravy, najmä počas Vianoc, a následne sa hromadí v tele väčšie množstvo tuku. Telo zanášajú toxíny prírodného charakteru, ale tiež chemické látky. Neprospieva mu cukor a soľ vo vyšších dávkach, usádzajú sa v ňom konzervačné látky a farbivá, ktoré bežne v potrave prijímame. A keďže zima je tiež obdobím s vysokým výskytom chrípkových ochorení, organizmus, najmä pečeň, zanášajú prdovšetkým antibiotiká. Ak pred príchodom veľkonočných sviatkov čistíme domy, nemali by sme zabúdať ani na očistu svojho tela.

Má očista podľa čínskeho pen-tagramu niečo spoločné s pôstom v kresťanstve?
Paralelu s kresťanstvom nájdeme, ak porovnáme termín začatia jari podľa čínskeho pentagramu (14. 2. – začiatok očisty organizmu) s dátumom začiatku pôstu vo tomto roku (13. 2. – Popolcová streda – začiatok pôstu) zistíme, že sa zhodujú. Tí, ktorí dodržiavajú pôst od Popolcovej stredy do Veľkej noci, vlastne očisťujú svoj organizmus bez toho, aby si to uvedomovali.

Princíp pentagramu

O tejto téme si viac prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund