Medzinárodný deň džezu oslávia aj v Piešťanoch

  • Spravodajstvo
  • 25. apríla 2013, 09:30
  • Autor:sita

Medzinárodný deň džezu oslávia v piatok v Art Jazz Gallery Kursalon v Piešťanoch džezovým koncertom New Winter Stories. Mladý saxofonista Nikolaj Nikitin si prizval k spolupráci amerického trubkára Michaela ,,Patchesa“ Stewarta. Zostavu na piatkový džez dopĺňajú Gabriel Jonáš – piano, Róbert Ragan – kontrabas a Jozef Döme – bicie.

 Agentúru SITA o koncerte informovala Adriana Drahovská z neziskovej organizácie International Jazz Piešťany. Historicky prvý Medzinárodný deň džezu pod záštitou UNESCO sa konal vlani 30. apríla, pri tejto príležitosti sa uskutočnilo množstvo podujatí po celom svete, vrátane kolísky džezu, amerického mesta New Orleans.

Džez bude v Piešťanoch znieť aj v ďalších týždňoch. Už v piatok 3. mája v Kursalone vystúpia AsGuests Reunion, o týždeň neskôr Lukáš Oravec Quartet, ktorí si ako hosťa pozvali maďarského saxofonistu Gabora Bollu, 24. mája sa predstaví bubeník Dávid Hodek s klaviristom Tomášom Gajlíkom a v posledný májový deň sa bude v Kursalone konať špeciálny koncert venovaný 900. výročiu prvej písomnej zmienky o Piešťanoch. Na jún je pripravený tradičný Festival Doda Šošoku.
 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard