Aj Piešťanci budú môcť nechať odkaz pre starostu

  • Spravodajstvo
  • 24. apríla 2013, 09:48
  • Autor:red(m)

Piešťany sa pripájajú k tým samosprávam, ktoré si uvedomili potrebu neustáleho zlepšovania spôsobu komunikácie s občanmi. Dopomôcť má k tomu aj portál odkazprestarostu.sk, ktorý úspešne funguje už vo viacerých slovenských mestách a u nás ho spustia 1. mája.

Je to uľahčenie pre samotné mesto, pretože takýmto spôsobom môže mať vďaka občanom „oči všade”. Výhodou je, že občan podnet nafotí, pripojí k nemu krátky popis a pošle ho zo svojho počítača alebo napríklad cez mobilný telefón administrátorovi. To bude osoba, ktorá nie je zamestnancom mesta, aby sa zabezpečilo, že sa žiadny z nich „nestratí” a tiež bude poskytnutá relevantná odpoveď. Sprístupnenie tejto služby Piešťancom je reálne aj vďaka Občianskemu združeniu Pro Civitate. Piešťanský týždeň sa rozprával o pripravovanej službe s členom združenia a mestským poslancom Jozefom Malíkom.

Kedy ste sa ako občianske združenie začali zaujímať o webstránku Odkaz pre starostu?
– O tom, že sa už niektoré samosprávy zapojili do tohto projektu, sme sa dozvedeli ešte na konci minulého roku. Mesto má síce na svojej stránke diskusné fórum, kde môžu občania pridávať svoje podnety, ale tento spôsob sa nám zdá efektívnejší, dajú sa pridávať aj fotografie, čo znamená lepšiu lokalizáciu, a tým rýchlejšie odstránenie prípadného problému. Nachádza sa tu aj diskusné fórum, kde sa dá prispieť prípadným postrehom alebo názorom. V januári sme preto oslovili zástupcov Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť, ktorí spravujú projekt odkazprestarostu.sk, kde sme sa stretli s ich ústretovosťou.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila