Martin Haring uprednostnil hokejbal pred hokejom, darí sa mu

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. apríla 2013, 08:29
  • Autor:ms

Piešťanec Martin Haring (29) je bratom jedného z úspešných piešťanských hokejistov Jozefa Haringa. Martin sa rovnako ako jeho brat pôvodne venoval hokeju, no neskôr presedlal na hokejbal, ktorý ho drží až dodnes.

Momentálne je hráčom extraligových Nitrianskych Rytierov, ktorí aktuálne hrajú semifinále play-off extraligy. S „rytiermi“ získal extraligový titul už dvakrát. Je tiež v širšom výbere slovenskej hokejbalovej reprezentácie.
Ako ste sa dostali k hokejbalu?

Už od detstva sme ho hrali za domom po škole. Popri hokeji to bol doplnkový šport. Ľadový hokej som hral štrnásť rokov za Piešťany a v roku 1996 som bol s Trenčínom na turnaji vo švédskom Stockholme.
Koľko sa mu už venujete?

Hokejbal hrám asi jedenásť rokov. Začínal som v piešťanskej mestskej lige za Buffalo. Ako nováčik sme vtedy ligu vyhrali. V našom mužstve hrali aj takí hokejisti ako súčasný kapitán ŠHK 37 Rišo Filip či slovenský reprezentant Michel Miklík. Potom sa začala na Slovensku hrať extraliga, v ktorej som reprezentoval mužstvo HBC Andže Piešťany. Po šiestich sezónach sme sa, bohužiaľ, rozpadli a ja som odišiel na dva roky do Doprastavu Bratislava, ale tam som si veľmi nezahral. Od sezóny 2010/2011 som v Nitre a sú to pre mňa zatiaľ najkrajšie hokejbalové roky. Keď som tam prišiel, premiérovo sme vyhrali titul majstra Slovenska. Vytvorila sa tam skvelá partia a o rok sme víťazstvo obhájili. Tento rok chceme získať tretí titul! Zo spoluhráčov by som chcel vyzdvihnúť hlavne hokejbalové legendy, nestarnúceho Roba Kaššu, brankára Stana Petríka a Michala „Jimmyho“ Hrivnáka, ktorí sú kostrou nielen nášho tímu, ale aj reprezentácie. S Nitrianskymi Rytiermi sme sa zúčastnili aj na Svetovom pohári v Plzni (2011), kde sme skončili štvrtí, a o rok neskôr na Európskom pohári v rakúskom Villachu sme sa umiestnili na tretej priečke.
S kým sa stretnete v semifinále? Kto je ďalším favoritom extraligy?

Semifinále začíname doma proti Martinu. Keďže sme dvojnásobný víťaz ligy, naše ambície sú, samozrejme, vysoké. Určite to nebude ľahké, nakoľko všetky tímy v semifinále sú špička hokejbalu na Slovensku – LG Bratislava, Martin alebo Skalica.

Akým systémom sa hrá hokejbal? Aký výstroj používate?

Hráme rovnako ako v ľadovom hokeji, päť hráčov plus brankár na klasické hokejové brány trikrát pätnásť minút. Každý hráč by mal mať holenné a lakťové chrániče, rukavice a helmu. Bez hokejky sa to tiež nedá (smiech). Čo sa týka kontaktnosti, je to určite porovnateľné s hokejom.

Ďalšie podrobnosti si prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia