Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 22. apríla 2013, 14:54
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Pád vrtuľníku pilot neprežil  

Trnavskí hasiči zasahovali v  nedeľu 21. apríla predobedom pri nehode vrtuľníka v blízkosti letiska pri Trnave. Išlo o dvojmiestny ultraľahký vrtuľník, v  ktorom sa nachádzali dve osoby. Stroj pilotoval 56-ročný muž z Hlohovca a  pri ňom bol 53-ročný muž zo Senca. Pilot pád neprežil, pasažiera záchranári vrtuľníkom previezli do nemocnice v Bratislave. 
Pólisti chystajú ďalšiu sezónu na Eve

Klub vodného póla Kúpele Piešťany sprístupňuje kúpalisko Eva počas letnej sezóny od roku 2007. Odvtedy radnica dotuje leto pri legendárnom 50-metrovom vonkajšom bazéne. Výnimkou nebude ani rok 2013. Pólisti po vykonaní opráv a čistení areálu predpokladajú, že Eva by svoje brány mohla tradične otvoriť začiatkom júna a  sezónu potiahnuť do konca septembra. Mestská dvadsaťpäťka na prevádzku kúpaliska tentoraz odklepla 15-tisíc eur.
Aj Piešťanci budú môcť nechať odkaz pre starostu

Piešťany sa pripájajú k tým samosprávam, ktoré si uvedomili potrebu neustáleho zlepšovania spôsobu komunikácie s občanmi. Dopomôcť má k tomu aj portál odkazprestarostu.sk, ktorý úspešne funguje už vo viacerých slovenských mestách a u nás ho spustia 1. mája. Je to uľahčenie pre samotné mesto, pretože takýmto spôsobom  môže mať, vďaka občanom,  „oči všade”. Výhodou je, že občan podnet nafotí, pripojí k nemu krátky popis a pošle ho cez internet, zo svojho počítača alebo napríklad cez mobilný telefón administrátorovi. To bude osoba, ktorá nie je zamestnancom mesta, aby sa zabezpečilo, že sa žiadny z nich „nestratí” a tiež bude poskytnutá relevantná odpoveď. Sprístupnenie tejto služby Piešťancom je reálne aj vďaka Občianskemu združeniu Pro Civitate. Piešťanský týždeň sa rozprával o pripravovanej službe s členom združenia a mestským poslancom Jozefom Malíkom. 
Fontány už pripravujú na letnú sezónu

Pracovníci Služieb mesta Piešťany (SMP) sa pustili do jarnej očisty mestských fontán. Vo štvrtok 18. apríla pripravovali fontány Príbeh prameňov na pešej zóne. V centre mesta by fontány mali pracovníci SMP spustiť začiatkom budúceho mesiaca, ostatné, v okrajových častiach prídu na rad v polovici mája. 
Na námestí viseli fínske rybky a vtáčiky
Až z Fínska sa prišli pozrieť na slovenské školstvo pedagógovia a riaditelia z tamojších škôl. V Piešťanoch navštívili v stredu 17. apríla Základnú školu na Brezovej ulici. Fíni z partnerského mesta Heinola strávili niekoľko hodín v škole, ktorá je kompletne zrekonštruovaná a tak si urobili obraz o tom, ako reprezentačne by to na Slovensku malo vyzerať v školstve.

S Eliškou Gockou aj o princípe pentagramu


Podľa starých Číňanov existuje vo vesmíre päť základných druhov energie,ktoré ovplyvňujú jeho zloženie, energetickú spoluprácu planét a následne ajZem. Číňania našli na našej planéte ich kvalitatívne zhodné symbolické prejavy, vyjadrené piatimi prvkami oheň, voda, kov, drevo a zem. Päť prvkov sa odráža v rôznych prejavoch hmotného sveta, rovnako ako v živote človeka. Aj o pentagrame sme sa porozprávali so šéfkou Pietnych služieb mesta Piešťany – Eliškou Gockou.
Historický postup kolkárov MKK Piešťany do extraligy

Kolkári z Piešťan si po výhre poslednom 25. kole prvej ligy – západ v Preseľanoch (3119:3015) pripísali historický postup do kolkárkej extraligy. O postup medzi elitu sa bojovalo na diaľku s Hlohovcom, ktorý hral svoj zápas v sobotu a už vedel výsledok Piešťan nakoľko sa v Preseľanoch hralo v piatok. Na istotu víťazstva v lige bolo potrebné bodovať naplno.
Oslabení Piešťanci remizovali s juniorkou Spartaku

Ani v štvrtom jarnom domácom zápase nedokázali Piešťany bodovať naplno. Tentokrát proti ambicióznym mladíkom z Trnavy. Piešťanci nastúpili v oslabení bez kľúčových hráčov – kapitána Vyskoča, Pavloviča a skúseného útočníka Ulricha. Zápas na nosidlách opustil ďalší hráč PFK obranca Jozef Halás, ktorí si v súboji nepríjemne zranil koleno. Napriek absencii týchto hráčov dokázali domáci hráči uhrať remízu 1:1, keď v nadstavenom čase skóroval striedajúci Kuba po peknom prízemnom centri od Vallu. V tabuľke sa nachádza PFK na piatom mieste so štvorbodovou stratou na prvé Levice.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana