Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 15. apríla 2013, 13:13
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Lipy nahradia višňami v chodníku za 80 500 eur
V piatok 5. apríla namiesto včiel bzučali v mestskom parku a na Nálepkovej ulici v Piešťanoch píly. Na ľavej strane ulice vedúcej od kruhového objazdu pri Auparku smerom k hotelu Eden zmizlo do nenávratna sedem vzrastlých stromov. Prekážali pri obnove chodníka, drevo si vzala firma, ktorá realizuje rekonštrukciu. „Stromy rástli v chodníku, spôsobovali jeho dvíhanie, deformáciu asfaltového povrchu a koreňovými systémami zasahovali pod základy domov,“ povedala Barbora Piovarčiová zo sekretariátu primátora mesta Piešťany.
Vicemisskou je Trebatičanka Nikoleta Duchoňová
Len málokto z Piešťancov tušil, že medzi finalistkami Miss Slovensko 2013 je aj bývalá Piešťanka, v súčasnosti Trebatičanka 19-ročná Nikoleta Duchoňová. Sympatickej 171 centimetrov vysokej plavovláske v nedeľu 14. apríla nasadili korunku prvej vicemiss. Nikolete prinieslo finálové číslo 10 šťastie a  kozorožec, v znamení ktorého je narodená zasa vysokú inteligenciu. Pretože v jej prípade sa naozaj krása snúbi s IQ. Nikoleta študuje na fakulte stredoeurópskych štúdií Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, miluje tanec, hudbu a najradšej je v spoločnosti svojich priateľov.
Poslanci požiadali o zápisnice kúpeľov za 11 rokov
Poslanec Michal Hynek (Smer-SD) na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva podal návrh na uznesenie, aby radnica vyžiadala zápisnice z  valného zhromaždenia Slovenských liečebných kúpeľov (SLK) Piešťany za roky 2002 až 2013. Aj napriek upozorneniu primátora mesta Rema Cicutta, že toto uznesenie nevie naplniť, poslanci odsúhlasili. Z prítomných 20 zástupcov mesta za návrh hlasovalo jedenásť, teda nadpolovičná väčšina.
„Cétečko“ v nemocnici už spojazdnili
Nemocnica A. Wintera v Piešťanoch sa musela v posledných týždňoch spoľahnúť na ochotu nielen trnavských kolegov. Borili sa totiž s  problémom – nefunkčným prístrojom počítačovej tomografie (CT). Podľa informácií riaditeľky nemocnice Márie Domčekovej je CT od štvrtka 11. apríla už funkčné a v prevádzke.
Prepis kroniky do elektronickej podoby trval dva roky
Presne 3665 strán prepísaných wordovským typom písma do počítača z dvanástich zväzkov hrubých kníh mapujúcich históriu Piešťan od roku 1933 až do roku 2011. To je bilancia, výsledok ktorej mesto predstaví pri príležitosti 900. výročia prvej písomnej zmienky na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva 5. mája.
Premiérová sezóna sa Piešťanským Čajkám podarila
Novovytvorený piešťanský basketbalový tím s názvom Piešťanské Čajky sa predstavil v uplynulej sezóne premiérovo v najvyššej súťaži – extralige. Počínali si viac než dobre, keď sa dostali aj do nadstavbovej časti – maďarsko-slovenskej ligy, kde sa stretli so skúsenými euroligovými družstvami. V extralige obsadili piate miesto potom, ako vypadli zo štvrťfinále play-off v súboji so Spišskou Novou Vsou.
Futbalisti PFK vyhrali v Bratislave 2:0
V 21. kole tretej futbalovej ligy cestovali hráči PFK Piešťany do Bratislavy, kde hrali proti domácemu Dominu. Po prvýkrát sa Piešťancom podarilo na jar zvíťaziť dvoma gólmi. Tri body si tak po výhre odniesli hostia a v tabuľke sú tretie s dvojbodovou stratou na prvú Sereď.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína