V prírodnej rezervácii Sedliská pribudne náučný chodník

  • Spravodajstvo / Región
  • 12. apríla 2013, 08:33
  • Autor:

Otvorenie náučného chodníka v prírodnej rezervácii Sedliská bude jednou z aktivít mesta Hlohovec pri príležitosti 900. výročia prvej písomnej zmienky o meste. Náučný chodník by mal zabrániť živelnému pohybu návštevníkov prírodnej rezervácie, ktorú plánuje Obvodný úrad životného prostredia v Trnave vyhlásiť za chránený areál so štvrtým stupňom ochrany. Jeho otvorenie je naplánované na 20. apríla.

Náučný chodník bude odbočkou z existujúceho značeného chodníka, povedie po obvode rezervácie s neskorším napojením na pôvodnú trasu. "Bude potrebné odstrániť náletové dreviny z časti chodníka a jeho okolia, upraviť terén, odviezť vyrúbanú biomasu, osadiť konštrukcie a informačné tabule, ktoré zabezpečí Vlastivedné múzeum v Hlohovci,“ informovala o projekte prednostka Mestského úradu v Hlohovci Eva Lukáčová.
Do týchto aktivít sa zapojili aj študenti Gymnázia Ivana Kupca v Hlohovci, čím výrazne prispeli k rozvoju dobrovoľníckych prác v meste. Nový náučný chodník bude stáť približne tritisíc eur. Prírodná rezervácia Sedliská má takmer šesť hektárov a je vyhľadávaným miestom obyvateľov Hlohovca a okolia. Známa je bohatým výskytom poniklecu veľkokvetého a ďalších významných teplomilných rastlín a živočíchov.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián