Milan Klement: Rakúska EBEL liga môže byť atraktívna

  • Hokej / Šport
  • 10. apríla 2013, 08:50
  • Autor:M. Sarvaš

„Kouč“ hokejistov ŠHK 37 Piešťany Milan Klement sa po sezóne chystá, tak ako všetci hráči a realizačný tím, na zaslúženú dovolenku. Predtým sme sa ho spýtali na niekoľko otázok ohľadne uplynulej sezóny a tiež na špekulácie o vstupe Piešťancov do rakúskej EBEL ligy.

► Ako hodnotíte sezónu „havranov“?
– Účasť v play-off, semifinále a celkové štvrté miesto je určite dôvod k spokojnosti, aj keď do finále sme mali len kúsok.
► Ak by ste mohli zmeniť jednu vec počas semifinále, čo by to bolo?
– Tých vecí je veľa, čo sa týka mojej osoby a tiež určite hráčov. Čo sa stalo, už nezmeníme. Čo by som zmenil? Asi by som v niektorých momentoch otočil bránku hore nohami (smiech). Ale to, kam sme sa dostali, je veľký úspech.
► Ktorý prehratý zápas vás mrzí najviac?
– Samozrejme, posledný. Išli sme doň s určitou nádejou, ale, bohužiaľ, neuspeli sme. Kľúčové boli naše oslabenia, v ktorých sme dostali až štyri góly, čo sa nám počas celej sezóny nestalo. A tiež sme nedali žiadny gól.

► Špekuluje sa o vstupe ŠHK 37 do rakúskej EBEL ligy. Myslíte si, že je táto liga kvalitnejšia ako slovenská extraliga?
– Môj názor je, že nasadenie v EBEL lige je vyššie a pre diváka by to mohlo byť atraktívnejšie. V slovenskej lige hráme vlastne šesťkrát s jedným súperom, čo je otravné, a podľa mňa to nemá logiku. Naša extraliga patrí medzi tie, v ktorých je takmer najmenej účastníkov, ale hráme najviac zápasov. Rytmus utorok – piatok – nedeľa tiež nie je ideálny, pretože často dochádza k zraneniam. Nehovorím, že EBEL je všeliek na hokej, ale mohlo by to byť dobré.
Celý rozhovor a rozhovory s ďalšími členmi realizačného tímu nájdete v aktuálnom čísle Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila