Zuzana Vráblová „wakeskatovala“ na poli za Piešťanmi

  • Spravodajstvo
  • 3. apríla 2013, 08:51
  • Autor:M. Sarvaš

Aktuálna majsterka sveta, Európy i Slovenska vo wakeskate – Piešťanka Zuzana Vráblová – sa pomaly chystá do Ameriky, kde sa zúčastní dvoch pretekov. Keďže v zime sa na jazerách nedá jazdiť, kúsok za Piešťanmi si vyhliadla s kamarátmi obrovskú kaluž vody na poli, na ktorej si zajazdila a natočila aj video. Čerstvo ocenenej športovkyne roka 2012 v Piešťanoch sme sa opýtali, čo všetko chystá v tomto roku.

► Pred pár týždňami ste zverejnili video, na ktorom „wakeskatujete“ na veľkej kaluži vody, ktorá sa vytvorila na poli. Koho to bol nápad?
Pravdupovediac, nebolo to po prvýkrát, čo som takéto niečo robila. Pred tromi rokmi, keď bol „vyliaty“ Váh, sme si aj s kamarátmi kúpili prenosný navijak – winch, ktorý nám umožňuje jazdiť v rôznych podmienkach aj mimo vlekov a skúšali sme ho na rozvodnenom Váhu.
► Ako ste našli toto miesto?
Malé jazierko sa tam tvorí každý rok, takže sme o ňom už vedeli, ale toto sme predtým nevyskúšali.
► Ako navijak funguje?
Funguje na klasický benzínový motor. Na winchi je 250-metro-vé lano, ktorého sa držím. Počas ťahania dosahujem rýchlosť 30 km/h.
► Bola mláka dosť hlboká?
Áno. Dosť na to, aby sme si zajazdili. Vodu som mala približne po kolená. Síce to nie je ničím extra zaujímavé, žiadne skoky a kaskády. Špecifické to však bolo preto, že bola ešte zima a tá mláka bola dostatočne dlhá na to, aby sa na nej dalo jazdiť. A v športoch, ako je wakeskating, sa zviditeľňujete aj videami zo zaujímavých a netradičných miest.
► Nebola vám zima?
Nie, pritom, ako som sa brodila blatom, som sa riadne zahriala.


► Aký bol doteraz najzaujímavejší „spot“, na ktorom ste jazdili?
Určite to boli kaskády za Čunovom. Snažíme sa vyhľadávať najmä také miesta, kde sa dajú robiť triky a podobné veci.
► Pred dvomi týždňami ste sa stali najúspešnejšou športovkyňou Piešťan za rok 2012. Ako ste reagovali na ocenenie?
Na vyhodnotenie chodím v podstate odmalička, ale nikdy sa mi nepodarilo vyhrať. Veľmi som sa tešila!
► Chystáte tento rok niečo špeciálne?
Áno, 9. apríla odchádzam na necelé dva mesiace do Ameriky, kde sa plánujem zúčastniť dvoch pretekov. Jazdí sa tam iným štýlom ako v Európe. Neviem, čo od toho očakávať, a preto to bude pre mňa náročnejšie ako doteraz. Ale určite získam cenné skúsenosti. V Amerike som totiž ešte nejazdila. Američania sú zvyknutí jazdiť na špeciálnych vlekoch, ale tiež za skútrami a podobne. Súťaže ma čakajú 20. apríla a začiatkom júna.
► Ako ste sa dostali na tieto preteky?
Počas cestovania po svete som si „narobila“ veľa kamarátov. Som dohodnutá s kamarátkou z Filipín, ktorá tam býva i jazdí.
► Minulý rok ste dosiahli maximum, čo môže športovec chcieť. Stali ste sa majsterkou sveta, Európy aj Slovenska. Aké máte ciele na rok 2013?
Tie výsledky ma určite tešia, ale chcem sa hlavne zlepšovať a jazdiť s kvalitnými a skúsenými jazdcami. Tiež by som sa rada prezentovala nejakými zaujímavými videami.
Celý rozhovor nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián