Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 1. apríla 2013, 13:44
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Pieštanských poslancov sa šetrenie netýka
Kríza donucuje svet uťahovať opasky. Až do takej miery, že na podaktorých remeňoch treba vŕtať ďalšie dierky. Slovensko nie je výnimkou. Piešťanský týždeň zisťoval, ako sa šetrenie dotýka zástupcov občanov kúpeľného mesta. 

Zákaz pitia alkoholu na verejnosti bude v rukách obcí

Slovenské mestá a obce budú môcť rozhodnúť, ako sa postavia k pitiu alkoholu na verejnosti. Poslanci národnej rady totiž v utorok 26. marca schválili novelu zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov. Piešťany zatiaľ spracované všeobecne záväzné nariadenie, ktoré by túto problematiku upravovalo, majú schované zatiaľ v zásuvke. 
Petícia proti likvidácii základnej školy ma viac ako 1500 podpisov 

K dátumu 28. marca má petícia za záchranu Základnej školy M. R. Štefánika na Vajanského ulici v Piešťanoch 1541 platných podpisov. Rodičia žiakov a pedagógovia školy pripravujú ďalšie protestné kroky. Chystajú sa s ňou aj na  mestské zastupiteľstvo.
Projekt obnovy parku by nemal skončiť v zásuvke 

Komisia pre ochranu životného prostredia si zobrala na mušku aj projekt revitalizácie mestského parku. Na poslednom stretnutí upozornili na otázne pokračovanie tohto projektu. Obnovu parku vo svojom víťaznom návrhu spracovateľky ocenili na približne 3 milióny eur.
Najstaršia Piešťanka oslávila storočnicu

Helena Mikulová z Piešťan oslávila v utorok 26. marca sto rokov. Toto jubileum oslávila spoločne s dcérou a najbližšou rodinou. Zavinšovať jej bol aj viceprimátor mesta Timotej Miština, medzi gratulantmi nechýbali ani jej susedia. 
Wakeskaterka Zuzana jazdila na poli za Piešťanmi

Aktuálna majsterka sveta, Európy i Slovenska v wakeskate Zuzana Vráblová sa pomaly chystá do Ameriky, kde sa zúčastní dvoch pretekov. Keďže v zime sa na jazerách nedá jazdiť, kúsok za Piešťanmi si vyhliadla s kamarátmi aj obrovskú kaluž vody na poli, na ktorej si zajazdila a natočila aj video. Čerstvo ocenenej piešťanskej športovkyne roka 2012 sme sa opýtali, čo všetko chystá v tomto roku.
Piešťanské Čajky v play-off vypadli

Piešťanské Čajky sa stretli v štvrťfinále play-off s basketbalistkami zo Spišskej Novej Vsi. Prvý duel na domácej palubovke vyhrali, no na Spiši v odvete prehrali. Rozhodujúci duel odohrali Čajky v Piešťanoch v stredu. Aj napriek tomu, že v rovnakom čase sa hrali hokejový zápas Piešťany – Zvolen, fanúšikovia Čajok dokázali zaplniť takmer všetky miesta v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina. Vynikajúca atmosféra však Piešťankám k výhre nepomohla a hostkám podľahli tesne 67:74 a v sérii 1:2. Do semifinále tak postúpili Spišiačky.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia