Odetí v krojoch putovali za ľudovou piesňou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. marca 2013, 10:12
  • Autor:Peter Kusý/(vd)

Maratón ľudových piesní v podaní najlepších spevákov z piešťanských základných škôl si vypočuli porotcovia obvodného kola súťaže Putujeme za ľudovou piesňou. Podujatie sa konalo v utorok 19. marca v Centre voľného času Ahoj. V ten deň sa dievčatá vyfintili do ľudových krojov, čím zdôraznili krásu slovenskej ľudovej piesne.

Spomedzi 24 účastníkov súťaže sa na prvej priečke medzi najmladšími spevákmi umiestnila Petra Krajčovičová zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch (ZUŠ), ktorá zaspievala piesne Vilecela prepelička a Čo to tam šuchoce.
Talentovaný Gabriel Kormen zo ZUŠ vyhral svoju kategóriu s pesničkami Ked prez město pójdeme a Cez zelené žitečko. S piesňami Ej, volari, volari a Keď sa dievča vydávalo porotcov v tretej kategórii najviac zaujala Andrea Hatašová zo ZŠ M. R. Štefánika v Piešťanoch a medzi najstaršími žiakmi si prvenstvo vyspievali Jana Goreková a Žaneta Čechvalová zo ZUŠ. Dievčatá zaspievali pesničky Keď sa ja podívám a Kostoliansky kostolíček.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina