Školu chcú zachrániť petíciou

  • Spravodajstvo
  • 27. marca 2013, 10:30
  • Autor:sita(m)

Petíciu proti zrušeniu Základnej školy M. R. Štefánika na Vajanského ulici v Piešťanoch podpísalo už približne 250 ľudí. Zamestnanci školy a rodičia detí ňou reagujú na zámer radnice zrušiť niektorú z piešťanských škôl. Dôvodom je potreba znížiť mzdové a prevádzkové náklady.

Autori petície považujú rušenie niektorej zo škôl za unáhlené a upozorňujú, že v materských školách sú teraz silné ročníky, ktoré základné školy zaplnia. Problém s financovaním škôl tak podľa nich nebude, pretože viac žiakov bude znamenať aj viac peňazí od štátu. "Je neekonomické rušiť, aj keď len dočasne, niektorú školu, ak bude o rok alebo dva potrebná. Ak bude škola opustená, náklady na jej opätovné otvorenie budú vyššie ako prevádzka počas jedného roka,“ argumentujú zástancovia ZŠ M. R. Štefánika. Zároveň poukazujú na to, že najmenej žiakov a najdrahšiu prevádzku má ZŠ F. E. Scherera. O zrušení konkrétnej školy poslanci zatiaľ nerozhodli, mestský úrad pre nich momentálne pripravuje podklady.

Podľa prednostky Mestského úradu v Piešťanoch Denisy Bartošovej problémy s financovaním nemajú len dve základné školy na Brezovej a Mojmírovej ulici, mimo ohrozenia je aj škola na Holubyho ulici. Bartošová potvrdila, že nízky počet žiakov ohrozuje najviac ZŠ F. E. Scherera a ZŠ M. R. Štefánika. Poslanci budú o zrušení niektorej školy diskutovať najskôr na neverejnom pracovnom stretnutí a začiatkom mája na riadnom mestskom zastupiteľstve. Súčasťou podkladov budú aj petície proti rušeniu niektorej zo škôl. Základnej školy pomenovanej po Štefánikovi sa verejne zastal aj piešťanský Klub M. R. Štefánika.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola