Rodičia ostro protestujú proti likvidácii základnej školy

  • Spravodajstvo
  • 26. marca 2013, 09:09
  • Autor:jk

Keď desiatky rodičov zapĺňali jedáleň na Základnej škole M.R. Štefánika na Vajanského ulici v Piešťanoch a poniektorým z nich sa ušlo už len státie medzi dverami, riaditeľ školy Kamil Moravčík prekvapene zahlásil: „Ešte nikdy sa nezišlo toľko ľudí na rodičovskom združení ako teraz.“

V utorok minulého týždňa sa jedáleň premenila na platformu, na ktorej sa vehementne bubnovalo na poplach – nerušte školu!
„Spustili sme petíciu a rozmýšľali sme, ako ju načasovať,“ informoval prítomných riaditeľ. Miestami v búrlivej atmosfére padali rôzne návrhy i ostré slová na adresu poslancov a vedenia mesta. „Je to jasné, ide o budovu a pozemky, už je to sľúbené. Dostane to vysoká škola Goethe inštitút,“ zaprorokoval si jeden z rodičov.
Z druhej strany padol návrh, aby sa vybrali zástupcovia rodičov a tí rokovali s mestom. „Päť ľudí nebudú rešpektovať. Masa je lepšie, treba naklusať pred mestský úrad a urobiť tam riadny cirkus,“ zaznelo z oponentských rád. Priam akoby od samotného generála Štefánika zaburácala výzva: „Bombardujte svojich poslancov“ a pod tlak by sa malo dostať aj mesto – nech rodičia, príbuzní, známi, nosia na podateľnu listy zo želaním, aby sa škola nezrušila. Veď jej chodbami prešli celé generácie. „Čo nik z poslancov sem nikdy nechodil?“ spýtal sa jeden z rodičov. „Čo by nie, sám pán Cicutto,“ dostalo sa mu odpovede.
Viac sa dočítate v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré oddnes nájdete na pultoch svojich predajcov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián