Lidu postupne vdychujú nový život

  • Spravodajstvo
  • 26. marca 2013, 08:22
  • Autor:ip

Piešťanské Lido bude mať opäť skrášlenú tvár. Z programu Pohoda za mestom nadácie Ekopolis získalo miestne občianske združenie (OZ) Pro Civitate sumu štyritisíc eur.

O podporu v tomto programe žiadalo 46 uchádzačov. Piešťanci boli medzi šiestimi úspešnými.
"Tento rok, tak ako minulý, bude opäť potrebné vyčistiť areál Lida od odpadkov a pripraviť pláž. Vďaka získanému grantu tu pribudne i jednoduchý mobiliár a informačné tabule. Oživenie tejto časti mesta budú počas letných mesiacov sprevádzať kultúrne a športové aktivity," priblížil plány na nasledovné mesiace člen OZ Pro Civitate Jozef Malík.
Prvé práce by členovia chceli stihnúť ešte pred hniezdením vtákov. Do čistenia Lida sa pustia spolu s pracovníkmi Slovenského vodohospodárskeho podniku.
Hlavným cieľom grantového programu je obnova prírodných lokalít a rekreačných areálov, ktoré sú dôležité pre kvalitu života obyvateľov miest. Víťazné projekty majú ponúknuť bezpečné, zdravé a príjemné miesta na trávenie voľného času a šport pre rôzne skupiny užívateľov, ale zároveň neznižovať prírodnú hodnotu rekreačného zázemia mesta. Tento rok v celkovej hodnote 30-tisíc eur podporili projekty z Martina, Levíc, Nitry, Košíc, Banskej Bystrice a Piešťan.
Nielen o Lide, ale tiež o aktualitách z celého regiónu sa dozviete v najnovšom čísle Piešťanského týždňa – čísle 13.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián