Milan Klement: Dvaja hlavní rozhodcovia sú nezmysel

  • Šport
  • 19. marca 2013, 12:12
  • Autor:ms

Zverenci trénera Milana Klementa dokázali v nedeľu zvrátiť skalický mečbal a vyrovnali stav série na 3:3. V utorok sa rozhodne o postupujúcom tíme do semifinále hokejovej extraligy. „Kouča“ ŠHK 37 sme sa opýtali pred posledným štvrťfinálovým stretnutím na niekoľko dôležitých momentov z doterajších zápasov play-off.

Ako hodnotíte vaše celkové pôsobenie v play-off?
– Ešte by som to nehodnotil. Čaká nás jeden dôležitý zápas a až potom sa to dá vyhodnotiť.
Čo hovoríte na zápas, v ktorom ste viedli 4:1, no napokon ste prehrali 4:5?
– V dnešnej dobe trojgólové vedenie v hokeji nič neznamená. Keď sa pozriete na našu súťaž alebo akékoľvek iné európske alebo americké ligy, viesť o tri góly v prvej tretine neznamená víťazstvo v zápase. Ľudia majú o tomto trochu skreslené predstavy. A v tom stretnutí sa stalo veľa vecí, ktoré sa stať nemali. Prvý gól bol vlastný, počas druhého zavadzal Škadrovi rozhodca, na treťom góle sme sa výrazne podpísali sami a pred štvrtým bol faulovaný Chylo a Skaličania sa dostali do prečíslenia. Keď však toto rozhodca nevidí, veľmi si nepomôžeme.
Po tomto zápase sa viedlo veľa diskusií o verdiktoch rozhodcov. Myslíte, že boli všetky oprávnené?
– Hlavný problém je to, že sú dvaja hlavní. Brať ako rozhodujúci verdikt rozhodcu, keď je 40 metrov od miesta priestupku a signalizuje vylúčenie, je trochu scestné. Rozhodca, ktorý bol od incidentu ani nie dva metre, ukazoval „hraj ďalej“ a ten, ktorý to videl iba od chrbta, poslal nášho hráča na trestnú lavicu. Je to zvláštne.
Celý rozhovor sa dočítate v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila