Ktorá základná škola pôjde z kola von?

  • Spravodajstvo
  • 19. marca 2013, 10:11
  • Autor:jk

Čoraz viac sa na verejnosti pretriasa vyradenie niektorej z piešťanských základných škôl. O príčinách i následkoch sa Piešťanský týždeň zhováral s dvomi riaditeľmi – Gizelou Talačovou zo ZŠ E.F. Scherera a Kamilom Moravčíkom zo ZŠ M.R. Štefánika.

Gizela Talačová:
Zaregistrovali ste nejaké reakcie zo strany rodičov?
Zatiaľ nie. Všetko je zatiaľ vecou fám a nízkej komunikácie. Učiteľom som povedala, že je veľmi nepravdepodobné, aby nás zrušili. Veď mesto na nové triedy materskej školyvynakladá toľké finančné prostriedky… a hoci sa píše v novinách kadečo, logika nepustí. Ak by sa tak stalo, budovu by musel niekto kúpiť alebo prenajať.
A taká situácia by nemohla vzniknúť?
Pozrite sa na ZŠ VIII. Je zrušená, mesto má s ňou len výdaje a praktické využitie? Neviem, stavbári hovoria, že výhodnejšie  by ju bolo zbúrať a na jej mieste postaviť niečo nové. Naša škola je najnovšou v Piešťanoch, spĺňame všetky normy a je plne bezbariérová. Ale náhoda je „blbec“. O všetkom rozhodnú poslanci.

Kamil Moravčík:
Vaše zariadenie sa často spomína v súvislosti s jej vyradením zo siete základných škôl. Pokladáte to za reálne?
Postupy voči nám sa nesú v negatívnom duchu už od jesene minulého roku. Od septembra sme sa chodili pýtať na mesto, no zakaždým sme sa dočkali zaobalených odpovedí – robí sa audit, prieskum, zisťujeme, pripravuje sa analýza. ZŠ M.R.Štefánika si pri tom nestojí na tom najhoršie. Čísla a tabuľky hovoria v náš prospech. Aj z tohoročného zápisu prvákov je zjavné, že o školu záujem je. Zapísal sa k nám takmer dvojnásobok detí viac, než na ZŠ E.F. Scherera. Pritom už samotný zápis sa niesol voči nám v nekorektnej atmosfére. Už od začiatku roka sa nehovorilo o ničom inom, než že I. ZŠ sa bude rušiť. Máme signály, že to ovplyvnilo rozhodnutia rodičov a dieťa zapísali na inú školu. Od niektorých sme sa dozvedeli, že ak nás nezrušia, dieťa prepíšu naspäť k nám.
Celé rozhovory sa dočítate v téme Piešťanského týždňa číslo 12.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila