Pediater z Ukrajiny maľuje krajinky a hrá na gitare

  • Spravodajstvo
  • 15. marca 2013, 13:53
  • Autor:vd

Nedávno oslávil tridsiate narodeniny. Pochádza z Ukrajiny. Je lekár, pediater, vie maľovať aj hrať na gitare, miluje deti a jeho rodičia i starí rodičia ho vychovali k láske k Slovensku. Slovákov si váži. A našich lekárov, ale aj tých svojich – na Ukrajine či kdekoľvek na svete – obdivuje. Miluje nové veci, má rád vývoj vo všetkých oblastiach života. Je usmievavý a pohodový chlap. Už takmer dva roky pracuje v piešťanskej nemocnici na detskom a novorodeneckom oddelení. Volá sa: OLEKSANDR DOBROVANOV. A dobro mu hľadí z očí.

► Čo vás doviedlo na Slovensko?
– Narodil som sa v rodine dôstojníkov. Môj otec tiež bol dôstojník a potom sa stal architektom. Moji príbuzní boli pre mňa príkladom a som na nich hrdý. Rád si spomínam na rozprávanie starých rodičov o tom, ako sa počas vojny stretávali z rôznymi ľuďmi. Slovákov opisovali ako dobrých a milých ľudí. Ako spolubojovníkov, s ktorými si navzájom pomáhali, podporovali sa a zachraňovali životy. Keď sa mi naskytla možnosť, s radosťou som preto išiel na Slovensko a presvedčil sa na vlastné oči, že starí rodičia mali pravdu.

► Odkiaľ pochádzate, kde ste študovali?
– Pochádzam z Ukrajiny, narodil som sa v meste Vinnica. Skončil som gymnázium, potom som študoval šesť rokov na Pediatrickej fakulte Národnej zdravotnej univerzity N. I. Pirogova vo svojom rodnom meste. Po ukončení vysokej školy som v rámci predatestačnej prípravy pôsobil ako obvodný lekár na poliklinike a vykonával odbornú zdravotnícku prax na jednotlivých oddeleniach. Po dosiahnutí atestácie som absolvoval kurzy detskej anestéziológie, následne som pracoval v perinatálnom centre na oddelení nedonosených a chorých novorodencov. Tu som bol až do roku 2011. Mám dobrý vzťah k deťom, najmä k novorodencom, a tiež veľa skúseností s ich ošetrovaním a liečením. Chcem sa stať lekárom – špecialistom. V súčasnosti s i dopĺňam vzdelanie aj v oblasti sonografie novorodencov.
Viac sa dozviete z aktuálneho vydania Piešťanského týždňa.
Pozrite si našu fotogalériu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf