Tanečné talenty v Kúpeľoch Piešťany

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. marca 2013, 09:41
  • Autor:red(m)

Slovenské liečebné kúpele, a.s. (SLK) budú od 16. do 17. marca hostiteľom veľkolepej tanečnej show. V spolupráci s Európskou úniou tanca – European Dance Union (ESDU) sídliacou v Rakúsku, budú priamo pri organizácii tanečnej súťaže DanceStar, ktorá bude prebiehať vo viacerých európskych krajinách, jednou z nich je aj Slovensko. Organizátori si pre realizáciu tohto veľkolepého projektu vybrali priestory Kongresového centra Kúpeľov Piešťany a celý tím ako aj  súťažiaci budú na Kúpeľnom ostrove aj ubytovaní.

Tanečná show DanceStar Slovakia 2013 otvára dvere mladým a talentovaným slovenským tanečníkom, ktorí môžu ukázať svoje prednosti tímu tých najlepších. „Kúpele Piešťany budú pri realizácii celého projektu ako aj  pri zrode nových talentov, víťazov, ktorých organizátori vyhlásia v nedeľu 17.marca v našom Kongresovom centre. Máme veľkú radosť, že sme súčasťou tohto zahraničného a zmysluplného projektu,“ povedal Hans Dieter Bergmann, marketingový a obchodný riaditeľ SLK, a.s.
 Ide o vôbec prvý projekt  tohto charakteru, ktorý sa odohrá na Slovensku. Do súťaže sa zaregistrovali stovky tanečníkov zo slovenských tanečných škôl a  nájdu sa medzi nimi aj české a bulharské tanečné subjekty. Počas soboty sú pre účastníkov pripravené semináre so špičkovými trénermi Ninou Kripas  na tému „Súčasný moderný tanec“ a s  Christopherom  Jaminom „Hip – Hop“. Súťažiť sa bude v disciplínach ako Balet, Folklórne tance, Contemporary Modern & Lyrical (Súčasný moderný tanec a lyrical jazz), Acro Dance, Musicaltheatre (Muzikál) a MTV. Taktiež aj vo voľnom štýle, Urban Dances  a Production Number.
Ďalšími zastávkami pre DanceStarTour bude Leverkusen v Nemecku a Novi Sad v Srbsku. Záver projektu vyvrcholí ako DanceStar Finals – World Dance Masters 15. až 19. Mája v Poreči v Chorvátsku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel