Za problematický považujeme iba nadmerný hluk

  • Spravodajstvo
  • 12. marca 2013, 09:47
  • Autor:red(j)

V súvislosti s medializovaným problémom hluku na Kolonádovom moste nám poskytol rozhovor právny zástupca Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany Branislav Jurga.

Kolonádový most
O zákaze vystúpení na Kolonádovom moste budú rokovať viaceré komisie mesta.

Čo vadí kúpeľom na speve na kolonádovom moste?

Vzniknutá situácia nás mrzí, no kúpele ubezpečujú, že nejde o samoúčelnosť. Musia reagovať na to, čo hostia hotela Thermia Palace už dlhšiu dobu kritizujú. Nemajme klientom za zlé, keď hovoria o veciach, ktoré ich vyrušujú. Hostia kúpeľov sú predsa súčasťou Piešťan a na dobu ich pobytu v našom meste sú „Piešťancami“.

O čo teda kúpeľom ide?
Kúpele sú povinné starať sa o svojich hostí a preto musia riešiť aj takéto situácie. Na mesto Piešťany sa kúpele obrátili ako na vlastníka Kolonádového mosta,  keď sa v kúpeľoch začali hromadiť sťažnosti  kúpeľných hostí. Všade vo svete je normálne, že nemôžete niekoho zaťažovať neustálym hlukom, v tomto dáva za pravdu kúpeľom aj ustanovenie § 127 Občianskeho zákonníka. Nejde však len o potrebu zachovania dobrých susedských vzťahov, kúpele riadne platia mestu všetky dane a odvádzajú poplatky za ubytovaných hostí.

Aké riešenie si kúpele predstavujú?

Všetko je vecou kompromisu. Kúpele  by  za taký kompromis považovali situáciu, keď je hudobná produkcia na moste náhodná a nie sústavná. Určite vedia  vysvetliť   svojim klientom, že v soboty a nedele prebieha v poobedňajších hodinách na moste hudobná produkcia, samozrejme táto musí mať svoju umeleckú úroveň.
Sú kúpele aj proti organizovaniu výstav? Dozviete sa v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.
O tejto problematike prinášame informácie aj na: http://www.piestanskydennik.sk/rubriky/spravy/aktualne/kolonadovy-most-ma-prist-o-poulicnych-umelcov-12281/
http://www.piestanskydennik.sk/rubriky/spravy/aktualne/kupele-piestany-sa-ohradzuju-voci-nepravdivym-tvrdeniam-v-mediach-12293/

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav