Trnavský kraj plánuje obnoviť ďalších dvadsať kilometrov ciest

  • Spravodajstvo
  • 12. marca 2013, 15:05
  • Autor:sita(j)

Trnavský samosprávny kraj sa bude uchádzať o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu a modernizáciu ciest II. a III. triedy.

Trnavský samosprávny kraj sa bude uchádzať o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu a modernizáciu ciest II. a III. triedy z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Výzvu na predkladanie žiadostí o príspevok vyhlásilo ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. V prípade úspechu by kraj mohol za takmer sedem miliónov eur obnoviť 20 kilometrov ciest v lokalitách Sládkovičovo, Malý Dunaj, Záhorie a Biela Hora. Samospráva by projekty spolufinancovala čiastkou 350-tisíc eur.

Predloženie štyroch žiadostí o príspevok budú schvaľovať poslanci Trnavského samosprávneho kraja na mimoriadnom rokovaní, ktoré zvolal predseda Tibor Mikuš na stredu 13. marca. Termín podávania žiadostí končí 31. marca. V prípade úspechu by kraj získal peniaze na obnovu najviac zničených ciest. V okolí Sládkovičova by z európskych peňazí obnovil približne 3,6 kilometra, v okolí Malého Dunaja a na Záhorí po sedem kilometrov a pod Bielou horou 2,5 kilometra ciest.

Trnavský samosprávny kraj od roku 2008 zrekonštruoval 485 kilometrov ciest, čo predstavuje približne 30 percent z celkovej dĺžky 1 592 kilometrov ciest II. a III. triedy. Do ciest v tomto období investoval 52 miliónov eur, z toho 39 miliónov z úveru, 11 miliónov z projektov Európskej únie a približne dva milióny z vlastných zdrojov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 14. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia