Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 11. marca 2013, 13:20
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Vo Vrbovom sa dobodali bratia
Dvaja bratia najprv spolu oslavovali, potom sa pohádali a mladší dobodal staršieho. Incident sa stal v sobotu v noci vo Vrbovom pri zdravotnom stredisku. Starší brat je hospitalizovaný v piešťanskej nemocnici, je mimo ohrozenia života. 

Pravidlá činnosti hlavného kontrolóra vyburcovali dlhú debatu
Návrh pravidiel činnosti hlavného kontrolóra mesta Piešťany potrápil poslancov na druhom zasadnutí zastupiteľstva. Po polhodinovej debate padol prvý návrh na stiahnutie materiálu z rokovania, ten zástupcovia mesta nepodporili. Vyše hodinovú diskusiu nakoniec  však uzavrel hlavný kontrolór Peter Konečný, ktorý ako predkladateľ využil právo návrh pravidiel stiahnuť z rokovania zastupiteľstva.

Na Jánošíkovej behajú potkany z vyrabovaného domu
Obyvatelia Jánošíkovej ulici v Piešťanoch sú pobúrení. V dome číslo desať, kde pred rokom zomrela majiteľka vyčíňajú zlodeji.  Mladí muži v kapucniach pripomínajúci skínov rabujú všetko, čo sa dá speňažiť a odnášajú to na káričke do zberu. Zameriavajú sa najmä na kovové predmety.

Firma, ktorá začala v Ratnovciach s čiernymi stavbami, sa vraj už spamätala

V lokalite Ratnoviec, kde pred časom spoločnosť Paleum začala budovať čierne stavby bez akýchkoľvek povolení, sa situácia začala stabilizovať. Zástupca firmy si v novembri minulého roku podali žiadosť na zmenu a doplnenie územného plánu. Poslanci obecného zastupiteľstva jej vyhoveli.
Storočná Orvišťanka Mária Machajová  si pamätá všetko

V klube seniorov Jazmín vo Veľkom Orvišti znelo minulý piatok živijó a krájala sa torta s číslicou 100. Upiekli ju pre storočnú oslávenkyňu Máriu Machajovú, rodáčku z Bojnej. Babičku na vozíčku priviezla z jej jediná žijúca dcéra Anna Jozeková z Piešťan. 

„Pamätám si na všetko, čo som v živote prežila od školy až po teraz. Narodila som sa v Bojnej, okres Topoľčany, župa Nitrianska. Bolo to dňa  18. marca 1913. Moji rodičia Anna  a Jakub Stoliční mi dali meno Mária,“ povedala pre Piešťanský týždeň oslávenkyňa.
Bezákov projekt sa uskutoční, hoci v oklieštenej forme

Projekt Noci kostolov, ktorý na Slovensku inicioval vtedajší arcibiskup Róbert Bezák, mal vzrastajúcu tendenciu. Kým počas konania prvého ročníka sa ho zúčastnili štyri subjekty piešťanského regiónu, v minulom roku to už bolo osem. Termín ďalšej Noci kostolov stanovili na 24. mája. Podľa zistení Piešťanského týždňa ho zrealizuje podstatne menej farností ako doposiaľ.
Alkohol nie je len o hanbe a váľaní sa po kanáloch

Dokázal si dať riadne do nosa. Posledných osem rokov nevypil ani kvapku alkoholu. Za ten čas mu každý rok vyšla kniha, založil „protialkoholickú“ skupinu Abusus, koncertuje s Karpatskými chrbátmi, Vrbovskými víťazmi. Založil a rozbehol festival Vrbovské vetry. V marci už tradične slaví výročie triezvosti a to koncertom kapiel pod názvom Vítanie jari a oslava abstinencie. Branislav Jobus z Vrbového.
Lumpov a darebákov poliali vodou z jazierka

Peter Punto Remiš má na svedomí ďalšiu, v poradí druhú knihu – zbierku trefných blogov, ktorú nazval Lumpi a darebáci. Publikáciu ilustrovala mladá výtvarníčka Alica Gurinová a krstným otcom sa stal herec Marián Geišberg. V piatok 8. marca v mestskej knižnici v Piešťanoch viac ako 150 stranovú publikáciu pokrstili vodou z termálnych jazierok – pravým piešťanským výberom. 
Tomáš Tomek: V Skalici chceme vyhrať aspoň jeden zápas

Gólman piešťanských "havranov" Tomáš Tomek svojimi zákrokmi neraz podržal hráčov aj počas uplynulých zápasov play-off. V prvom dueli sa dostal za jeho chrbát iba jeden puk a Piešťanci vyhrali 5:1. V druhom zápase sa viac darilo Skaličanom a do Tomekovej svätyne dali štyri góly, čo im zabezpečilo výhru 4:1. Piešťanského brankára sme sa opýtali na doterajšie počínanie v play-off.
Futbalisti PFK Piešťany remizovali s Novými Zámkami

V úvodnom jarnom stretnutí videli diváci iba priemerné stretnutie, ktorému chýbala futbalová iskra. Hostia z Nových Zámkov prišli s jasným zámerom, získať bod, čomu podriadili aj defenzívnu taktiku. Piešťanci sa ujali vedenia za začiatku prvého polčasu gólom Ulricha, no súper dokázal tesne pred koncom zápasu streliť vyrovnávajúci gól. Na piešťanskom štadióne tak zostal iba jeden bod a PFK Piešťany sa posunul na štvrtú priečku tabuľky tretej ligy.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel