Kraj chce vystúpiť zo Združenia európskych regiónov

  • Spravodajstvo
  • 8. marca 2013, 13:59
  • Autor:sita/red

Trnavský samosprávny kraj chce po desiatich rokoch vystúpiť zo Združenia európskych regiónov (AER – Assembly of European Regions). Prínos z členstva v tejto organizácii nenaplnil očakávania. Vyplýva to z návrhu na vystúpenie, ktorým sa budú krajskí poslanci zaoberať na svojom najbližšom rokovaní na budúci týždeň.

Kraj očakával od členstva v združení zvýšené čerpanie prostriedkov z európskych fondov, budovanie kontaktov na európskej úrovni a iniciovanie projektovej spolupráce a sieťovania. "Neprináša nám to to, čo sme očakávali. Okrem toho, keďže šetríme na každom kroku, tak aj ročný príspevok je pre nás dosť zaťažujúci,“ vysvetlil riaditeľ Úradu Trnavského samosprávneho kraja Dušan Guťan. V minulom roku kraj zaplatili členské približne 5 000 eur. 
Zo Slovenska sú členmi Združenia európskych regiónov už len Košický a Trnavský samosprávny kraj. Košičania sa rozhodli opustiť združenie koncom februára, procedúra vystúpenia je však pomerne zdĺhavý proces a potrvá niekoľko mesiacov.
Združenie európskych regiónov je paneurópska organizácia, ktorá reprezentuje svojich členov a ich záujmy na európskej a medzinárodnej úrovni. Združuje viac ako 250 regiónov z 35 krajín. Na Úrad Trnavského samosprávneho kraja zasiela rôzne informácie, brožúry či pozvania na semináre.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj