Tréner PFK M. Krajčovič: Naším cieľom je vyhrať ligu

  • Šport / Futbal
  • 6. marca 2013, 09:01
  • Autor:M. Sarvaš

Futbalisti PFK Piešťany odohrali počas zimnej prípravy deväť zápasov, z čoho štyri vyhrali, dva prehrali a v troch remizovali. V kádri sa na jar objaví niekoľko nových tvárí a, naopak, pár hráčov z Piešťan odišlo. Aké sú plány v odvetnej časti tretej ligy, sme sa opýtali „kouča“ PFK Michala Krajčoviča, pod ktorého taktovkou postúpilo mužstvo v minulej sezóne zo štvrtej ligy do tretej.

Ako hodnotíte doterajšiu prípravu vašich zverencov?
– Prípravu sme začali 8. januára a prebieha až doteraz v domácich podmienkach, pričom využívame hlavne umelú trávu, priľahlý park a posilňovne. Najviac si cením víťazstvo v Myjave, kde malo stretnutie výborné tempo a vyhrávali sme už 3:0. Mali sme aj ďalšie šance, no domáci nás ku koncu zatlačili a dokázali dvomi gólmi zápas zdramatizovať. Cenné víťazstvo 3:2 sme však už nepustili.
Trénujú hráči podľa vašich predstáv? Plnia pokyny na sto percent?
– Tréningové jednotky sme zamerali hlavne na rozvoj fyzickej pripravenosti a čo sme si naplánovali, to sme aj odtrénovali. No trochu ma mrzí slabšia účasť na niektorých tréningoch spôsobená zraneniami, chorobami alebo pracovnými či študijnými povinnosťami.

Ako často mávate tréningy počas prípravy?
– Trénujeme štyri-päťkrát za týždeň a doposiaľ sme odohrali deväť zápasov s kvalitnými súpermi z prvej, druhej a štvrtej ligy. Dosiahli sme tieto výsledky: PFK – Trnava 1:3, Myjava – PFK 2:3, Dubnica – PFK 0:0, PFK – Šamorín 2:2, PFK – Šúrovce 1:1, PFK – Veľké Ludince 2:1, PFK – Bernolákovo 2:1, PFK – Častkovce 2:1, PFK – Neded 1:2.

Máte v kádri niekoľko nových tvárí. Viete už povedať, s ktorými sa určite stretneme aj v jarnej časti ligy?
– Na jar uvidíme brankára Nemčeka, ktorý sa vracia z hosťovania v Podolí, stopéra Gabriela zo Senca, útočníka Kocsis-Kovala z Košíc, útočníka Kuba zo Šamorínu, stredopoliara Pavloviča zo Zlatých Moraviec a ešte riešime jedného hrotového útočníka. Naopak, z jesenného kádra si dres PFK už neoblečú Sailer, ktorý odišiel do Palárikova, Moravčík do Moravian, Gligič do Domina Bratislava, Pirka do Ružinej, Urgela na Myjavu a brankár Valo ide pomôcť Veľkému Orvišťu.

Koho by ste vyzdvihli z nových hráčov?
– Všetci noví hráči pomohli zvýšiť konkurenciu v mužstve a verím, že sa stanú oporami, no najviac by som vyzdvihol príchod Milana Pavloviča, ktorý sa spolu s kapitánom Vyskočom stal lídrom mužstva.
V tabuľke ste na druhej priečke. Chcete sa zamerať na postup do druhej ligy?
– Po jesennej časti strácame dva body na lídra z Levíc, ktorého privítame v treťom jarnom kole na domácej pôde. Chceme ho zdolať, dostať sa tak na čelo tabuľky, zotrvať tam až do konca súťaže a naplniť cieľ, ktorý sme si na začiatku kalendárneho roka dali. Uvedomujem si, že to bude náročné, pretože súťaž je veľmi vyrovnaná a súperi sú kvalitní.
Celý rozhovor nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav