Opakovane šíril poplašnú správu

  • Spravodajstvo
  • 5. marca 2013, 10:39
  • Autor:KRPZ(j)


Polícia informovala, že na operačné stredisko 20. februára zavolal neznámy muž, ktorý uviedol, že na polícii v Trnave sa nachádza bomba.

Opätovne z toho istého čísla asi o dvadsať minút znovu zavolal a oznámil, že v Trnave na polícii vybuchne za dve minúty bomba. Takýmto konaním spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia. Policajti vykonali potrebné opatrenia a tiež začali po mužovi pátrať. Na základe dôslednej práce polície sa podarilo muža z Horných Otrokoviec vypátrať. Muž bol podrobený dychovej skúške, ktorou mu policajti namerali 1,46 promile alkoholu. Vyšetrovateľ ho už obvinil z trestného činu šírenia poplašnej správy. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.   
Na linku 158 zavolal 1. marca o piatej popoludní z telefónneho automatu v Hlohovci neznámy páchateľ, že: „ Zgerba, za 10 minút vyletíte do vzduchu, máte tam bombu!“. Policajti vyšetrovaním zistili, že sa jedná o toho istého muža, ako v prípade z 20. februára. 47 ročného muža z Horných Otrokoviec aj v tomto prípade vyšetrovateľ obvinil zo šírenia poplašnej správy a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Na základe príkazu na prijatie do väzby bol obvinený muž hliadkou pohotovostnej motorizovanej jednotky eskortovaný do Ústavu na výkon väzby. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.         

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Plánovaná už raz odkladaná udalosť Natrime si svoje mesto sa v sobotu 4. mája uskutočnila v dopoludňajších hodinách. Iniciatíva vznikla…
  • 10.05.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
sobota, 11. mája 2024
Meniny má Blažena, zajtra Pankrác