Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 4. marca 2013, 13:50
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Zomrela 108-ročná Anna Balášová z Vrbového
Najstaršiu obyvateľku Slovenska – 108 ročnú Annu Balášovú z Vrbového pochovali 1. marca na cintoríne na Bratislavskej ceste v Piešťanoch. Anna si na tejto zemi požila 108 rokov a necelé tri mesiace. Zomrela v utorok 26. februára 2013. Pochoval ju evanjelický farár Miroslav Jäger z Vrbového. Posledné roky starenku opatrovali dcéra Pavla (65) a zať Ladislav (67) Matavovci z Vrbového.
Poslanci kritizujú pomalé tempo práce Rezortu Piešťany
Pred poslancov na mestskom zastupiteľstve sa postavila i riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany Katarína Hallová. V stredu 27. marca informovala ich o činnosti organizácie za rok 2012. Zástupcovia mesta najviac kritizovali nefunkčnosť internetovej stránky, pomalý rozbeh rezortu a nevyužívanie sociálnych sietí na informovanie verejnosti.
Téma: Mestské polície
Mapovali sme situáciu mestských polícií v regióne a jedinej obecnej, ktorá vznikla v Maduniciach. Sú spokojní, alebo je to "žalostný stav." Čo im chýba? Je ich veľa alebo málo?
V Moravanoch horel rodinný dom
Piešťanskí hasiči zasahovali minulú stredu večer pri požiari rodinného domu v Moravanoch nad Váhom. Horelo podkrovie novostavby pri komíne. Škodu, ktorú oheň napáchal odhadli na tridsať tisíc eur. Uchránené hodnoty vyčíslili na sto tisíc eur. Piešťanskí hasiči zasahovali uplynulý týždeň aj pri požiari unimobunky v Sokolovciach, prenášali nadrozmerného pacienta z Chtelnice zo sprchového kúta a hasili aj horiacu posteľ na Priemyselnej ulici v Piešťanoch.
V Piešťanoch otvorili nové Centrum pomoci
V Piešťanoch v týchto dňoch otvorili nové Centrum pomoci človeku pre ľudí v ťaživej sociálnej situácii. Ľudia v sociálnej a hmotnej núdzi, odkázaní na cudziu pomoc, osamelí, chudobní, bezdomovci ale aj rodiny môžu centrum navštíviť a bezplatne využiť služby sociálneho poradcu.
Prvý ročník Vrbovského pera je na svete
Už v marci budú známi víťazi prvého ročníka krajskej súťaže triednych a školských časopisov, ktorú zorganizoval Parlament mladých mesta Vrbové (PMMV).Vrbové sa tak po Košiciach stáva druhým mestom Slovenska, kde sa koná súťaž s rovnakým zameraním.
Pomáhajú utečencom, zachraňujú korytnačky i hrady
Piešťany sa stali miestom medzinárodného stretnutia členov dobrovoľníckej siete Aliancia európskych dobrovoľníckych organizácií. Od 27. februára do 4. marca tu zástupcovia 85 organizácií zo 45 krajín Európy, Ázie, Ameriky a Afriky spoločne debatovali o príprave letných medzinárodných táborov dobrovoľníckej práce pre približne 20-tisíc záujemcov.
"Havrani" do play-off proti Skalici
Hokejisti ŠHK 37 Piešťany si zahrajú vyraďovaciu časť slovenskej hokejovej extraligy proti skúsenému klubu HK 36 Skalica, v ktorej hrá okrem iných aj dlhoročný slovenský reprezentant Zigmund Pálffy. So Skalicou sa stretli Piešťanci už šesťkrát, pričom štyrikrát vyhrali a dvakrát prehrali. Skóre hrá v prospech "havranov" 22:15.
Čajky prehrali v Györi i doma so Šoproňom
Piešťanské Čajky pokračujú v neúspechoch v slovensko-maďarskej basketbalovej súťaži, v ktorej doposiaľ vyhrali iba jeden zápas – doma s Györom. V stredu cestovali piešťanské basketbalistky do Györu, kde sa im nepodarilo zopakovať výhru z domácej palubovky a prehrali 68:92. V sobotu podvečer sa odohrali zverenkyňe Martina Pospíšila ďalší duel, odvetu so Šoproňom. V maďarsku prehrali Čajky s šoproňským Euroleasingom 43:79 a ani tentokrát sa im nepodarilo zvíťaziť. Súperkám podľahli 51:77.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava