TRNAVA: Radnicu bude tešiť, ak na štadión prispeje aj štát

  • Spravodajstvo
  • 1. marca 2013, 15:29
  • Autor:sita

Trnava nebude skúmať, odkiaľ budú pochádzať peniaze na rekonštrukciu futbalového Štadióna Antona Malatinského, ku ktorej sa zaviazala spoločnosť City – Arena. V súvislosti s rozhodnutím vlády podporiť štátnym príspevkom rekonštrukcie futbalových štadiónov to uviedol hovorca trnavskej radnice Pavol Tomašovič. Spoločnosť City – Arena za sľúbenú rekonštrukciu štadióna dostala od mesta pozemky s rozlohou približne 3,5 hektára za jedno euro.

Vláda podmienila poskytnutie štátneho príspevku prostredníctvom Slovenského futbalového zväzu participáciou futbalového klubu a samosprávy. Memorandum, ktoré podpísali Trnava a City – Arena, participáciu klubu ani mesta nespomína. ,,Mesto pred niekoľkými rokmi investovalo do štadióna viac ako tri milióny eur. Bude nás len tešiť, ak okrem mesta prispeje na ďalšie investície aj štát,“ povedal Tomašovič. Dodal, že vkladom mesta do projektu budú práve doterajšie investície, vďaka ktorým má štadión vyhrievaný trávnik a novú západnú tribúnu.

City – Arena viackrát deklarovala, že do futbalového štadióna investuje 13 – 15 miliónov eur, do vlastných komerčných priestorov v jeho okolí ďalších viac ako 60 miliónov eur. Celková investícia má podľa memoranda s mestom dosiahnuť 76 miliónov eur. Šéf spoločnosti City – Arena Pavol Adamec už v novembri pri podpise zmlúv s vedením mesta predpokladal, že projekt dostane určitú pomoc. ,,Náš projekt spadá do koncepcie výstavby futbalových štadiónov v Slovenskej republike a Slovenský futbalový zväz bude nositeľom tejto podpory. Touto formou sa budeme snažiť dosiahnuť nejakú pomoc od futbalového zväzu,“ odpovedal 22. novembra na otázku agentúry SITA o možnej štátnej podpore Adamec.

Spoločnosť City – Arena ešte koncom roka 2011 (vtedy ako Euro Max Slovakia) deklarovala zámer investovať do modernizácie futbalového štadióna a do výstavby polyfunkčného centra. To bude pozostávať z komerčných a administratívnych priestorov, štvorhviezdičkového hotela, komplexu kín a podzemného parkoviska s kapacitou 1 150 vozidiel.

Výstavba sa má začať už na jar, dokončenie investor predpokladá do konca roka 2014. Štadión dostala City – Arena do prenájmu na 30 rokov za jedno euro ročne, všetky ďalšie pozemky a stavby v okolí sú už jej majetkom. Ak by investor nezačal modernizovať štadión do konca roka 2017, bol by povinný zaplatiť za pozemky a budovy cenu určenú znaleckým posudkom, čo je približne osem miliónov eur. Za tento záväzok ručí majoritný akcionár, ktorým je spoločnosť Euro Max Slovakia.
   City – Arena patrí do developerskej skupiny spoločnosti Euro Max Slovakia, ktorá má na svojom konte výstavbu nákupných centier pod značkou Max s objemom investícií 230 miliónov eur. Patrí medzi firmy, ktoré sú združené okolo spoločnosti ŽOS Trnava podnikateľa Vladimíra Poóra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava