Zo školákov urobili filmových animátorov

  • Spravodajstvo
  • 28. februára 2013, 15:46
  • Autor:ip

Zo školákov na chvíľku urobili filmových tvorcov a animátorov. V piešťanskej knižnici vo štvrtok 21. februára študenti Ateliéru animovanej tvorby Vysokej školy múzických umení (VŠMU) v Bratislave umožnili deťom zažiť čaro pohyblivých obrázkov. Spoločne vytvorili tri krátke kreslené príbehy.
Tvorivé dielne boli sprievodným podujatím k výstave Putovanie na Južný pól.

Režisérsku taktovku nad ich organizáciou si zobrala Bibiana – Medzinárodný dom umenia pre deti. „Tvorivé dielne animovaného filmu, ktoré sme nazvali Poďte sa hrať s filmom, fungujú v Bratislave už niekoľko rokov. Deti nahliadnu do tajomstiev výroby filmu a samy si vymyslia, navrhnú, nakreslia a nasnímajú vlastný príbeh,“ povedala pre Piešťanský týždeň Katarína Minichová, dramaturgička a externá pedagogička na Katedre animovanej tvorby VŠMU v Bratislave.
Na festival animácie si organizátori z Bibiany pozvali zahraničných tvorcov, ktorí vo svojich krajinách robia podobné tvorivé dielne. Ich asistentmi boli poslucháči z Katedry animovanej tvorby VŠMU. Tí prevzali pomyselné žezlo a aj do Piešťan prišli učiť deti rozhýbať obrázky. „O deti sa postarali študenti Janka Juránková, Tomáš Danay a Alenka Smrtníková. Viac ako tridsať detí pripravilo tri krátke filmy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava