Prvý extraligový gól a dôležitá asistencia pre mladého Hudeca

  • Hokej / Šport
  • 27. februára 2013, 08:35
  • Autor:M. Sarvaš

Filip Hudec (19) zaznamenal pred dvomi týždňami v dueli proti Košiciam svoj premiérový extraligový gól a pridal k nemu aj asistenciu. Ďalší bod do kanadského bodovania si pripísal v nedeľu proti Dukle Trenčín, keď 28 sekúnd pred koncom zápasu prihral na rozhodujúci gól Melichárkovi. Mladé pravé krídlo, F. Hudec „havranov“ už odohral jedenásť zápasov najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Aký to bol pocit streliť prvý extraligový gól – na čo si v prvých momentoch myslel?

Bol to fantastický pocit, keď som konečne dostal puk do brány, zhasli svetlá, zaznela gólová zvučka a všetci sme na seba naskákali. Radovali sme sa a v tom momente som myslel na priateľku, ako ju po zápase vyobjímam a na rodinu, a že sa mi splnil ďalší malý sen. Samozrejme dúfam, že to nebol posledný gól a naďalej budem pre tím prínosom. Po zápase mi Tibor Melichárek priniesol puk, ktorý mám už odložený doma a označený ako prvý extraligový gólový puk.

Chcel by si ho niekomu venovať?

Gól by som rád venoval rodičom a zvlášť otcovi, ktorý ma v hokeji od malička podporoval, a tiež priateľke Natálii, pretože ma robí šťastným a ja jej za to ďakujem. Otec sľúbil, že ak dám prvý gól v extralige, tak prestane fajčiť, takže dúfam, že s tým skončí.

Ktorý zápas považuješ za svoj doteraz najlepší?

Jednoznačne duel s Trenčínom, ktorý bol veľmi dôležitý a náročný, no nakoniec sme zdolali Duklu 3:2, pričom som prihrával na víťazný gól Melichárkovi 28 sekúnd pred koncom. Bol to úžasný pocit a zaistili sme si tak štvrté miesto v tabuľke.

Si so svojimi výkonmi spokojný?

Samozrejme, stále mám čo zlepšovať. Nie som úplne spokojný s každým výkonom, ale snažím sa dať do každého zápasu maximum a dúfam, že budem pokračovať takými výkonmi ako som podal proti Košiciam a Trenčínu.

Mávaš pred zápasmi ešte trému alebo si si už zvykol na extraligu?

Zo začiatku som mal určite väčšiu trému, ale iba pred zápasmi. Počas nich som už v pohode a sústredím sa len na hru a na svoje povinnosti. Ale momentálne už trému nemávam, myslím len na hru.
Odpovede na ďalšie otázky nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava