Chrípka ustupuje, už druhý týždeň za sebou

  • Spravodajstvo
  • 22. februára 2013, 12:00
  • Autor:sita/red

Pokles počtu akútnych respiračných a chrípkových ochorení v Trnavskom kraji zaznamenali epidemiológovia už druhý týždeň za sebou. Lekári im nahlásili v minulom týždni 11 711 respiračných a 2 526 chrípkových ochorení. V prvom prípade ide o 9,3-percentný v druhom o 7,3-percentný pokles v porovnaní s predchádzajúcim týždňom.

Napriek ústupu chrípky bolo pre vysokú chorobnosť v kraji zatvorených 17 materských, 15 základných a dve stredné školy. Najviac ich bolo v okresoch Hlohovec, Galanta a Trnava. Spomedzi okresov bolo najviac chorých na akútne respiračné ochorenia v okrese Piešťany, z hľadiska veku bola najviac postihnutá veková skupina detí do päť rokov.
Z celkového počtu akútnych respiračných ochorení bol v 1,9 percenta prípadov hlásený komplikovaný priebeh, najčastejšie zápalom stredného ucha a zápalom prínosových dutín. Z hľadiska intenzity výskytu je chrípka v Trnavskom kraji na úrovni lokálnych epidémií.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava