Bývalý primátor Trnavy označil za tragédiu postup ľudí v štátnych úradoch

  • Spravodajstvo
  • 19. februára 2013, 09:37
  • Autor:sitaj)

Za tragédiu označil bývalý primátor Trnavy a terajší mestský poslanec Štefan Bošnák postup ľudí v štátnych úradoch, ktorí podľa neho pripravujú slovenské obce a mestá o veľké peniaze z Európskej únie. Povedal to počas návštevy predsedu KDH Jána Figeľa v Mestskom priemyselnom a technologickom parku v Trnave.

Práve Trnava doplatila na chybu pri verejnom obstarávaní v súvislosti s technologickým parkom čiastkou približne 2,3 milióna eur. Chybu našiel Úrad pre verejné obstarávanie podľa Bošnáka po takmer ročnom skúmaní, radnica ju podľa neho ani nezavinila. Na investíciu v hodnote 10,7 milióna eur mala samospráva dostať 9,6 milióna z eurofondov. Podľa aktuálnych informácií o viac ako dva milióny predbežne prišla. Figeľ ocenil, že Trnava sa pustila do výstavby technologického parku, ktorý poskytuje priestor pre inovácie. ,,Východiskom z krízy, hospodárskych problémov a situácie na trhu práce sú inovácie, vyššia pridaná hodnota,“ povedal Figeľ, ktorý navštívil najväčšieho nájomcu v parku, spoločnosť Vossloh – Schwabe Deutschland zo skupiny Panasonic Electric. Počas výjazdu v Trnave navštívil šéf kresťanských demokratov aj automobilku PSA Peugeot Citroën Slovakia, ktorá sa podľa neho môže zaradiť do trojice najšpičkovejších automobiliek na svete.
Členovia predsedníctva KDH a poslanci NR SR za KDH sa 18. februára na výjazde v Trnavskom kraji stretli aj s predstaviteľmi cirkví, Policajného zboru, štátnych a samosprávnych zariadení. Cieľom výjazdu je získať reakcie z regiónov na aktuálny politický vývoj a oboznámiť sa s problémami, s ktorými sa denne stretávajú nielen členovia a sympatizanti KDH, ale všetci občania. KDH sa rozhodlo týmto krokom aj tento rok nadviazať na organizovanie pravidelných poslaneckých výjazdov z predchádzajúcich rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav