Kvôli Rómom Trnava zriadi novú komisiu

  • Spravodajstvo
  • 18. februára 2013, 08:42
  • Autor:sita/red

Komisiu pre riešenie problematiky neprispôsobivých občanov zriadi na svojom najbližšom rokovaní Mestské zastupiteľstvo v Trnave. Jej členovia majú prichádzať s návrhmi na zlepšenie kvality života v problémových častiach mesta, ako aj na zlepšenie ochrany majetku mesta.

Problém s neprispôsobivými otvoril vlani na jeseň mestský poslanec Miloš Krištofík (Smer-SD), ktorý navrhoval vysťahovať Rómov z Coburgovej ulice a priľahlej štvrte do bytov nižšieho štandardu niekde za mesto. Uvoľnené byty mali podľa jeho návrhu slúžiť mladým rodinám a sociálne slabším.
Krištofík upozornil, že štvrť je známa zvýšenou kriminalitou, krádežami, výtržnosťami, predajom drog, znečisťovaním prostredia odpadkami, výskytom hlodavcov a nemožnosťou pohybovať sa bez rizika po uliciach vo večerných hodinách. 

Jeho listom sa v novembri zaoberalo mestské zastupiteľstvo, na ktoré prišiel aj splnomocnenec vlády pre Rómov Peter Pollák. Jediným výsledkom rokovania bolo zriadenie pracovnej skupiny zo zamestnancov mestského úradu a poslancov mestského zastupiteľstva, ktorá má predložiť návrh riešenia problematiky neprispôsobivých občanov.
Práve táto pracovná skupina sa má na základe rozhodnutia mestskej rady zmeniť na ďalšiu, v poradí už štrnástu komisiu mestského zastupiteľstva. Poslanci majú o tom rozhodnúť na svojom rokovaní v utorok 19. februára.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín