RECEPT: Paštéta z kuracích pečienok
Potrebujeme:
500 g kuracích pečení
500 ml mlieka
150 g masla
1 dl sladkej smotany
soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie pečienky očistíme, pokrájame na väčšie kusy a namočíme do mlieka. Necháme odstáť asi hodinu. Pečienky vyberieme z mlieka, osušíme ich a opečieme na masle – 30 g masla. Opekáme 2 až 3 minúty. Kuracie pečienky by mali byť prepečené, ale vo vnútri by mali ostať ružové. Hotové pečienky aj s maslom vymixujeme.
Pridáme soľ, čierne mleté korenie, smotanu a zvyšok masla. Spoločne ešte raz hmotu rozmixujeme. Hotovú paštétu prepasírujeme cez sitko, aby bola jemná a hodvábna. Nalejeme do malých misiek a zalejeme roztopeným maslom. Necháme v chladničke stuhnúť.
Pridáme soľ, čierne mleté korenie, smotanu a zvyšok masla. Spoločne ešte raz hmotu rozmixujeme. Hotovú paštétu prepasírujeme cez sitko, aby bola jemná a hodvábna. Nalejeme do malých misiek a zalejeme roztopeným maslom. Necháme v chladničke stuhnúť.
Recept poskytli študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Piešťanoch.