RECEPT: Paštéta z kuracích pečienok

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. februára 2013, 13:40
  • Autor:red

Potrebujeme:
500 g kuracích pečení
500 ml mlieka
150 g masla
1 dl sladkej smotany
soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie pečienky očistíme, pokrájame na väčšie kusy a namočíme do mlieka. Necháme odstáť asi hodinu. Pečienky vyberieme z mlieka, osušíme ich a opečieme na masle – 30 g masla. Opekáme 2 až 3 minúty. Kuracie pečienky by mali byť prepečené, ale vo vnútri by mali ostať ružové. Hotové pečienky aj s maslom vymixujeme.
Pridáme soľ, čierne mleté korenie, smotanu a zvyšok masla. Spoločne ešte raz hmotu rozmixujeme. Hotovú paštétu prepasírujeme cez sitko, aby bola jemná a hodvábna. Nalejeme do malých misiek a zalejeme roztopeným maslom. Necháme v chladničke stuhnúť.

Recept poskytli študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 7. decembra. Tento deň je Medzinárodným dňom civilnej leteckej prepravy (ICAO). Meniny má Ambróz.
  • 07.12.2022, 00:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 7. decembra 2022
Meniny má Ambróz, zajtra Marína