Roman Sýkora: Bez gólov nemôžeme bodovať

  • Hokej / Šport
  • 14. februára 2013, 08:49
  • Autor:M. Sarvaš

Hokejistov ŠHK 37 Piešťany v aktuálnej extraligovej sezóne už play-off určite neminie. Dosiaľ nazbierané body a štvrtá priečka v tabuľke im to zaručuje. Posledné zápasy s tabuľkovo najslabším Martinom a treťou Nitrou však hráčom nevyšli. Zverenci Milana Klementa majú, bohužiaľ, štatisticky najhoršie presilové hry. Na čo sa budú sústreďovať pred play-off, sme sa opýtali asistenta trénera Romana Sýkoru.

► V poslednej dobe sa vám zápasy úplne nevydarili. Čomu by ste to pripísali?

– Máte pravdu, posledné dva domáce zápasy nám nevyšli podľa predstáv. Jednoznačne sme sklamali v koncovke. Ak dáme v dvoch zápasoch jeden gól, ťažko môžeme bodovať.

► ŠHK 37 má i napriek veľmi dobrému tabuľkovému umiestneniu najslabšie presilovky. Snažíte sa na nich na tréningoch pracovať?

– Samozrejme, že sa v tréningoch venujeme aj presilovým hrám, žiaľ, ani to niekedy nezaručí, že to v zápase bude fungovať.

► Ako ste strávili reprezentačnú prestávku? Dali ste hráčom vydýchnuť alebo ste trénovali v rovnakej intenzite?

– Povedal by som, že je to päťdesiat na päťdesiat. Chalani trénovali, ale dali sme im aj pár dní voľna, aby nachvíľku na hokej zabudli a i po psychickej stránke sa pripravili na dôležitý záver sezóny.

► Play-off máte už isté. Akého súpera by ste nechceli dostať, prípadne s akým by ste boli spokojní?

– Play-off nám už ujsť naozaj nemôže, ale zatiaľ sme nad prípadným súperom neuvažovali. Po prvé, nevypláca sa kalkulovať, a po ďalšie, play-off je už o niečom inom, takže aj so súperom, s ktorým sa vám v sezóne darí, to bude vo vyraďovacej časti úplne iné.

► Čo si myslíte, že by ste mali zlepšiť pred play-off?

– Vieme, kde nás tlačí päta a urobíme všetko, aby sme tieto nedostatky odstránili. Predovšetkým bude treba zlepšiť hru v obrannom pásme, koncovku a určite aj spomenuté presilové hry. Ďalším dôležitým faktorom je, aby sme dokázali hrať za každého stavu a nie po nejakom hlúpom góle zložiť zbrane. To by sa nám v zápasoch play-off nemuselo vyplatiť.

► Prehrali ste s posledným Martinom. Ten však prednedávnom zdolal aj prvý Zvolen. Myslíte si, že hráči súpera podcenili, chýbalo Piešťancom šťastie alebo to bolo v dobrom výkone Martinčanov?

– Nemyslím si, že sme súpera podcenili. Začiatok zápasu bol z našej strany dobrý, dali sme rýchly gól a mali sme aj ďalšie šance, ktoré mohli skončiť gólom. Bohužiaľ, Martin v polovici tretiny vyrovnal a nám sa od tej chvíle hralo veľmi ťažko. Súper veľmi dobre bránil a my sme sa už nedokázali presadiť.

Aké sú ďalšie ciele pred play-off si prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela