Tresty za zabitie dôchodcu: 13 a 9 rokov!

  • Spravodajstvo
  • 13. februára 2013, 16:20
  • Autor:jk

Okresný súd v Piešťanoch sa v stredu 13. februára opäť zaoberal prípadom mladíkov, obvinených zo zločinu zabitia, podnecovania rasovej a etnickej neznášanlivosti a výtržníctva v spolupáchateľstve.

Mladíci Peter H. a František B. boli obvinení zo zabitia 63-ročného Andreja Poláka, ktorého napadli počas konania Cibuľových slávností v Maduniciach v roku 2011. Pôvodne ich oboch piešťanský súd odsúdil na 13 rokov odnatia slobody, no Krajský súd v Trnave tresty zrušil a celý prípad vrátil na okresný súd.
Tentoraz si súd vypočul len súdneho znalca z oblasti medicíny, ktorého výpoveď trvala takmer hodinu. Dôchodca A. Polák zomrel v nemocnici dva týždne po napadnutí a lekári ako príčinu smrti určili zápaľ pľúc. Obhajoba namietala, že v tom prípade nemožno páchateľov súdiť zo zločinu zabitia. Súdny znalec však jasne  argumentoval tým, že zranenia, ktoré utrpel na hlave, tvári a mozgu boli nezlúčiteľné s ďalším životom.
V prípade Františka B. súd prekvalifikoval jeho čin na zločin ublíženia na zdraví,  aj z toho dôvodu dostal menší trest ako Peter H. Obaja si ho majú odsedieť v ústave s maximálnym stupňom stráženia, obaja sa odvolali.
Čím argumentoval súdny znalec, slovnou potyčkou medzi jedným z obžalovaných a dcérou nebohého dôchodcu a ďalšie podrobnosti z procesu prinesieme v pripravovanom čísle Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín