Marta Páleníková: „Nášmu tímu chceme budovať dobré meno.“

  • Šport / Basketbal
  • 8. februára 2013, 08:11
  • Autor:ms

Marta Páleníková, krídelníčka Piešťanských Čajok, sa narodila 6. decembra 1992 v Bratislave, kde vyštudovala základnú školu a osemročné gymnázium. Basketbal začala hrávať v tretej triede. Prvé roky ju trénoval Marián Pospíšil a štafetu po ňom prebrala jeho mladšia kópia – Martin Pospíšil.

Počas maturitného ročníka hrávala za Nitru, ktorá po úspešnej sezóne skončila na treťom mieste. Na vysokú školu nastúpila do Brna na Masarykovu univerzitu, kde stále diaľkovo študuje. Do piešťanského družstva prišla po striebornej sezóne vo Friscu Brno.
Čajky odštartovali účinkovanie v maďarsko-slovenskej lige víťazstvom nad aktuálnym maďarským majstrom z Györu. Ako sa rodila táto výhra?

Boli sme si vedomé, že v takomto zápase môžeme uspieť jedine štyridsaťminútovým koncentrovaným výkonom a podľa toho sme sa aj zariadili. Pripravili sme sa dôkladne aj po taktickej stránke a do každej situácie sme išli naplno. Takýto priebeh zápasu možno málokto čakal, no o to viac výhra teší. Pred nadstavbovou časťou sme tvrdo trénovali, takže toto je určite veľký impulz a určitá spätná väzba.
Keďže ste pomerne mladý tím, ako sa vám podarilo udržať si v takomto ťažkom zápase koncentráciu aj v posledných minútach a ubrániť víťazstvo?

Všetky sme vedeli, že hlavne pri takýchto skúsených družstvách sa trestá každá chybička. Keby sme v koncentrácii poľavili čo i len na minútu, zápas by sa mohol otočiť. Práve koncentrácia a dôraz sú dve veci, ktoré nám tréner prízvukuje najviac. Pokiaľ má naša hra tieto dva prvky, môžeme vyhrávať aj ťažké zápasy.
Györ účinkuje aj v Eurolige. Prekvapili vás súperove hráčky niečím, s čím ste sa doteraz nestretli?

Ani nie. Všetky hráčky sme videli na videoscoutingu, takže sme vedeli, čo od ktorej očakávať. Je pravda, že v maďarskej lige sa hrá tvrdší a agresívnejší basketbal, čo sme určite pocítili, ale očakávali sme to, takže prekvapením to pre nás určite nebolo.
Ďalšie podrobnosti sa dozviete v rozhovore, ktorý nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava