Trnavská radnica nechce ísť nižšie s nájomným v nebytových priestoroch

  • Spravodajstvo / Región
  • 6. februára 2013, 13:26
  • Autor:sita(m)

Trnava nechystá plošné zníženie nájomného v nebytových priestoroch, aj keď nájomcovia sa hľadajú čoraz ťažšie. V niektorých prípadoch však nájomné môže znížiť mestská rada, ak o to nájomca požiada.

Aktuálne radnica ponúka na prenájom stovky metrov štvorcových na pätnástich adresách vrátane absolútneho centra. V ponuke sú priestory na Trojičnom námestí, Hlavnej či Štefánikovej ulici, niektoré sú neobsadené aj niekoľko rokov. Voľné priestory majú aj súkromní vlastníci budov. Plošné zníženie nájomného by podľa hovorcu samosprávy Pavla Tomašoviča mohlo spôsobiť, že v centre mesta by dominovali obchody, ktoré tam nepatria. "Nechceme mať v centre len lacné obchody s čínskym tovarom. Ak si však nájomca podá žiadosť o zníženie nájomného, mestská rada ju posúdi a v odôvodnených prípadoch zníži príplatok za atraktivitu,“ vysvetlil Tomašovič. Viacerým podnikateľom už mestská rada tento príplatok znížila. Nájomné pre finančné inštitúcie, reštaurácie a obchody v mestských priestoroch stanovuje všeobecne záväzné nariadenie a pohybuje sa okolo 30 eur za meter štvorcový a rok. K tomu však radnica prirátava príplatok za atraktivitu, ktorý sa pohybuje od 50 až do 500 percent. Najvyššie percento atraktivity sa uplatňuje v absolútnom centre mesta.
Nájomné má priniesť do rozpočtu Trnavy v tomto roku približne 2,4 milióna eur, z toho prenájom nebytových priestorov asi 1,5 milióna eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel