Do Piešťan sa presťahovala Výstava Prvá pomoc a polícia očami detí

  • Spravodajstvo
  • 5. februára 2013, 11:35
  • Autor:KRPZ/jk


Územný spolok Slovenského Červeného kríža v Trnave v spolupráci s Krajským riaditeľstvom PZ v Trnave organizovali II. ročník výtvarnej súťaže „Prvá pomoc a polícia očami detí“.

Na príprave a organizácii projektu sa podieľalo aj
Trnavské osvetové stredisko. Finančné prostriedky na projekt boli poskytnuté z rozpočtových prostriedkov Obvodného úradu v Trnave na základe Uznesenia Rady vlády SR pre prevenciu kriminality. Projekt je zameraný na prevenciu dopravnej nehodovosti, dôležitosť poskytnutia prvej pomoci a význam zložiek, ktoré dohliadajú na bezpečnosť na cestách a učia verejnosť poskytovať predlekársku prvú pomoc. Projekt prebiehal od 15. septembra do 15. novembra 2012 v okrese Trnava, Piešťany a Hlohovec v materských a základných školách, špeciálnych školách, základných umeleckých školách a v detských domovoch. Do
projektu sa zapojilo 316 detí z 36-tich školských zariadení. K vyhodnoteniu výtvarných prác bola zriadená odborná komisia z radov Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Trnave, Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave a Trnavského osvetového strediska. Komisia určila poradie výtvarných prác v troch vekových kategóriách a určila aj ďalšie ocenenia.
Od začiatku februára do 28. februára bude výstava nainštalovaná v Centre voľného času Ahoj, na Teplickej 83, v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava