Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 4. februára 2013, 15:24
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Piešťany majú staronového hlavného kontrolóra mesta
Piešťanskí poslanci na prvom tohtoročnom zasadnutí zastupiteľstvazvolili nového kontrolóra mesta. Stal sa ním „staronový“ kontrolór Peter Konečný. Jeho tesné víťazstvo zabezpečil jeden hlas. Zástupcovia mesta mu tiež odkleplimesačnú odmenu vo výške 20 percent jeho platu.
Klincový fantóm si stále nedá pokoj

V priebehu krátkeho obdobia by sa malo uskutočniť stretnutie zástupcov poľovníkov, turistov, cykloturistov, zamestnancov lesov SR i priateľov prírody s vedením okresnej polície v Piešťanoch. Dôvodom je vyčíňanie pravdepodobne psychicky narušeného človeka, ktorý s kladením klincových nástrah neprestáva ani po zvýšenej ostražitosti poškodených strán.
Festival Grape už nie je v ohrození

Prvý let nemeckých klientov z Berlína sa mal uskutočniť 11. augusta. Tento termín sa križoval s konaním hudobného festivalu Grape. Predstavenstvo Letiska Piešťany rozhodlo, že festival bude, no pasažieri nepristanú na piešťanskom letisku, ale na bratislavskom.
Prispejú tridsiati starostovia na centrá voľného času v Piešťanoch?

Od 1. januára platí novela zákona o financovaní škôl a školských zariadení, na základe ktorej dostanú peniaze všetky obce, kde majú deti od päť do 15 rokov trvalý pobyt a nie len tie, ktoré v skutočnosti aj záujmové činnosti ponúkajú. Bude len na samosprávach, či prispejú na krúžky v inom meste či obci. Zároveň pôjde zo strany štátu na jedno dieťa menej peňazí ako doteraz.
Problematika verejných toaliet stále nevyriešili

Mestskí poslanci mali na stoloch počas zastupiteľstva vo štvrtok 31. januára aj materiál o budúcom riešení verejných toaliet v Piešťanoch. Zástupcovia mesta rozhodli o  končení prevádzky WC na Winterovej a Staničnej ulici. Návrh zatvoriť toalety na Nálepkovej ulici neprešiel. 
Radnica uvažuje o kúpe náramkov záchrany pre seniorov

Piešťanská radnica uvažuje o  zaobstaraní takzvaných náramkov záchrany pre seniorov. Ide o systém domáceho tiesňového volania, ktorý človek aktivuje stlačením jedného tlačidla. Prednostka mestského úradu Denisa Bartošová prezradila, že v súčasnej dobe zisťujú záujem potenciálnych užívateľov náramkov. Počty by po vyhodnotení mali vedieť ešte počas februára.
Michala Linharda na čínske čistenie uší neprehovorili

Mladého Pezinčana Michala Linharda zaviala do Číny jednoduchá vec. Potreboval si oddýchnuť od práce a kancelárskeho spôsobu života. Zaobstaral si niekoľko kníh o tejto krajine, vypol pracovný počítač a začal plánovať. V jeho prípade nešlo o žiadne spirituálne výlety, chcel jednoducho vidieť nové kraje. Voľno z práce si vzal na tri mesiace. Svoju cestu začal rozlúčkou v Pezinku, pri poháriku s kamarátmi. Jeho cieľom bolo prejsť najľudnatejšiu krajinu  od západu a obzrieť si krásy modernej architektúry, hlavne skla, ocele a betónu.
V Banskej Bystrici "havrani" uspeli, doma s Nitrou nie

Piešťanskí hokejisti si počas uplynulého týždňa pripísali na svoje konto iba tri body. V utorok cestovali do Banskej Bystrice, s ktorou si poradili bez väčších problémov 3:1. Menej sa darilo Piešťancom v piatkovom zápase na domácom ľade, kde počas 60 minút padol iba jeden gól, a to práve za chrbát Tomáša Tomeka z ŠHK 37. Tri body si tak odniesli z Piešťan hráči HK Nitra a zverenci Milana Klementa nevyužili príležitosť posunu na tretie miesto v tabuľke. Záverečné minulotýždňové stretnutie s tabuľkovo posledným MHC Mountfield Martin sa skončilo na prekvapenie všetkých prehrou piešťanských "havranov" 1:4.
Šmída opäť víťazom netradičného cyklošprintu

V bratislavskej Cvernovke sa v sobotu 2. februára uskutočnil druhý slovenský indoor fixie šprint. Išlo o šprint na špeciálnom stacionárnom cestnom bicykli na 500 metrov. Celkovým víťazom sa stal tak ako aj v novembri Piešťanec, veslár Matej Šmída, časom 19,823 sekundy.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava